mitt 2008

Om man tittar runt på alla bloggar idag så har nästan samtliga sammanfattat sitt år. Så jag tänkte inte vara sämre.

Här kommer mitt år.


Förra året slutade katastrofalt. Jag spenderade nyårsafton på en restaurang i Texas med min au pairfamilj. Mamma Vicky grät hela kvällen på grund av i princip ingenting och pappa Bill spenderade därför hela kvällen med att trösta henne. Detta ledde ju då till att jag fick underhålla William på bästa sätt vilket är svårt när det ända han vill var att vara med sina föräldrar. Vi åt färdigt middagen och sen åkte vi hem. Vicky gick direkt in och la sig. Sa inte ens god natt, och Bill nattade William innan han själv gick och la sig vid halv nio. Jag satt själv uppe till halv tolv, såg nyårsfirandet i New York (de är en timma före Texas) innan jag själv gick och la mig. Kul va?!

Under januari pendlade jag mellan Texas och New Jersey med William. Jag firade Australia day i New Jersey med mina au pairkompisar och två veckor senare gick flyttlasset ner till Texas för gott. Jag hade en riktigt trevlig hejdåfest med mina kompisar innan jag flög ner med William.


Katharina, Jag, Annika, Magge, Catherine och Kaylah. Jeff tar bilden

I slutet av februari kom Katharina ner till Texas och hälsade på och jag fick för första gången se en Rodeo, vi besökte även downtown Dallas där vi var på platsen John F Kennedy Blev skjuten.


Jag och en tjur utanför Rodeon


Katharina vid John F Kennedys minnesplats


Tiden i Texas var jobbig. Jag kom inte så bra överens med mina värdföräldrar och vi kom till en tyst överenskommelse att vi inte pratar om den, vilket ledde till att vi knappt pratade alls. Jättesynd tyckte jag, för vi kom verkligen jättebra överens under de första 9 månaderna, men sen blev det så dumt mellan oss.



Den 14 mars började sen den häftigaste månaden i mitt liv. Jag lämnade Texas och flög till Californien och den kommande veckan fick jag se:


Los Angeles


Jag och hollywoodskylten (lååångt där i bakgrunden

San Diego


Underbar solnedgång

Joshua Tree National Park


Naturen har format en sten till en döskalle under årens gång

Grand Canyon


Helikoptertur


Så häftigt

Las Vegas


Limousine genom Las Vegas


Las Vegas

Death Valley


Öken och vaaaaaaaaarmt

Big Sur




Stilla Havet


Oväntat vackert

San Fransisco.


Golden Gate Bridge

Efter en vecka med långa bilresor och massvis med intryck kom sen den dagen jag hade längtat mest till på hela min resa. Den dagen mamma kom till USA. Under de två veckorna vi va i USA var vi i Niagarafallen, New York, Washington DC och Philadelphia, och det var jättekul att visa mamma de platserna i New Jersey och New York som jag under de gånga året hade tillbringat så mycket tid vid.

Clinton


Mamma livrädd uppe i Rockafeller Center i New York


Niagarafallen


Hemskt väder i Washington DC


Vackra körsbärsträd


Liberty Bell i Philadelphia


Den 10 april avslutades mitt livs hittills största äventyr och den 11 april landade jag och mamma på arlanda. Filip hämtade oss och körde oss hem till mamma där släkten väntade med stek falukorv och "inlagda" makaroner (som jag hade kallat dem på min resedagbok).  Dagen efter fick jag träffa familjen på pappas sida och herre gud vad stor Hugo hade blivit.


Vårat bagage hem

Jag och Hugo


Slutet på april spenderades med panik över vad jag skulle göra hela sommaren, och jag gick på intervju efter intervju till jag tillslut fick jobb på Folksam. Tack mormor!!!


Sommaren flög förbi, och den var hur bra som helst. Alldeles lagom med allt. Förutom vädret dåra kanske. Jag jobbade heltid maj-augusti med två veckors ledighet. Sommaren började med att Filip tog studenten och att mormor fick skrapa plast av grillarna för våra underbara plastförkläden vi hade på oss för att skydda kläderna drogs mot värmen på grillarna.

Filip på sin student. Årets Wahlterselev

Plastförklädena

En och annan AIK match blev det ju såklart. Här är kusin Richard med bror Filip på Råsunda




Ylva, Pappa och Filip

Lagom till en grillfest hos systrarna Moback blev jag brunett. Här ses resultatet. Min frisör förbjöd mig sen att göra något med det på ett bra tag.






Min första semestervecka, hade jag besök av  Catherine från Australien och jag fick äntligen visa henne alla de platser vi hade pratat om under au pairåret. Jag hade verkligen inte klarat av det året utan henne.



Vi åkte på kryssning till Åland med Helena




Junibacken med Hugo, Helena och hennes barnvaktsbarn.



Firade Filips födelsedag hos pappa



Firade Midsommar på Ekeby


Filips födelsedag hos mormor och morfar

Catharina som vi träffade i USA kom och hälsade på oss och vi lekte turister i stockholm.



Gick på allsång på skansen



Släktgolfen. Vad vill Filip med den här blicken tro?

Den andra veckan (v.31) spenderades på Kreta tillsammans med närmsta familjen på pappas sida. Det var jag, Pappa, Ylva, Mattias, Emil, Astrid, Hugo, Filip och Filippa som under en vecka gjorde Chania osäkert. Nja, så var det ju inte riktigt, snarare poolen på hotellet. Det var en vecka full av sol, bad, god mat, sand i baddräkten och umgänge med familjen. En helt perfekt semesterresa helt enkelt.


Filip och Filippa i havet

promenad i Chania


Emil och Mattias

Astrid och Hugo

SOMMAR!!!

Efter kretaresan började det gå neråt. Sommaren var på väg mot sitt slut, och vem blir inte lite nere då? Den 28 augusti gick sen flyttlasset till Uppsala. Det är med blandade känslor som jag tänker tillbaka på mitt val att flytta dit. Jag tyckte att om jag ska flytta hemifrån så ska jag göra det ordentligt, till en annan stad, men det var nog snarare resulterat i att jag är hemma i haninge, hos mamma/pappa/mormor mer än vad jag hade varit om jag bodde kvar i Haninge. Uppsala är en fin stad, men jag kom på fel fot med den redan från början. Det tog ett bra tag innan jag hittade några vänner och nu när jag har lärt känna folk i klassen så är kursen nästan slut.


Jag valde att plugga pedagogik för att det är en del inom beteendevetenskap, som jag från början hade tänkt plugga men inte kom inte kom in på för jag har för låga poäng. Visst, pedagogik är ett helt okej ämne, men jag gillar inte att plugga helt enkelt. Jag har inte den karaktär och vilja som krävs och jag är för lat. Jag bestämde mig dock tidigt för att ge Uppsala och "pluggeriet" en ärlig chans, och har nu kommit in på engelska i Uppsala nästa termin så vi får se hur det går.

Min lägenhet/ rum i Uppsala är pyttelitet. 18 kvadrat säger tanten som jag hyr det från att det är, men rummet är 12 kvadrat och sen tillkommer en toalett och en minimal hall. Dusch finns nere i källaren, men jag har minsann ett litet pentry.


Bakom skynket finns mitt pentry och mina garderober

Min säng och mitt bord

Min bokhylla. Thats it folks!

Under hösten startade jag även den här bloggen, den har inte haft en superstor påvekran på mitt liv, då jag inte har uppdaterat som jag hade tänkt, men den har på ett sätt bidragit till att min motivation till att gå ner i vikt har ökat. Hittils har jag gått ner ca 2 kg bara, men det som framför allt har hänt är att jag har hittat ett motionssätt som jag trivs med. Thank god for Friskis och Svettis. Nu ska maten fixas och sen är jag absolut på väg!


I början av november kom höstens höjdpunkt. Det var än en gång dags för världscupen i simning, och jag minns den med enorm glädje. Jag kommer aldrig glömma all den beröm jag fick av Cornel Marculescu, som är FINAbasen. Inte heller den bra relation jag fick med en del simmare. Synd bara att jag inte kunna stanna hela veckan för skolan kallade.


Under hösten har jag jobbat på Uppsala Simskoleförening, och jag har lärt mig massvis med nya saker som jag ska ta med mig till Södertörn sen när jag börjar där igen. Dock har jag inte känns mig så välkommen där så det får räcka med en termin i deras tjänst.


December har alltid varit min favoritmånad, och det är alltid kul när det börjar närma sig jul och födelsedag. Julklapparna köptes tidigt och större delen av december gick åt till plugg. Vi hade ett grupparbete där vi skulle göra en litteraturstudie om studenters alkoholvanor. Jag hann med lite skoj iallafall.


Julgalan med Helena Bengan och Elin

EEELLLOOOOIIIIISSEEEEE är vi mer än bara vänner???

Ola


EMD

Linda Bengtzing
m.fl

Efter allt lugg förtjänade vi en julavslutning. Förfest hemma hos Julia, och sen gick de andra ut på Stocken.

Jag och Agnes


Johanna och Agnes

Julen blev toppen, och det var skönt att fira med familjen igen, och förvånansvärt många hörde av sig på min födelsedag, men jag tror att Facebook har en stor del med det att göra. Tack ändå alla som grattade mig..


Det är väldigt mycket jag inte har tagit med, men någonstans var jag tvungen att dra linjen.


Gott Nytt år på er och hoppas att erat 2009 blir till ett helt Underbart år. (observera nya kameraminen)
 


Kramkram


vuxen födelsedag

eller nästan iallafall.

Jag jobbar. Det har jag aldrig gjort på min födelsedag tidigare. Man är ju bortskämd.

kram

julen

Nu är jag hemma hos mamma igen, och julen är nästan över.
Julen började med att jag åkte och lämnade mamma hos mormor och morfar samtidigt som jag hämtade Filip hos Filippa för att sen åka till Pappa och Ylva. Det var snorhalt ute, och vi var lite sena. Väl hos pappa och Ylva så bytte vi julklappar. De blev jätteglada för klippboken om Kreta jag hade gjort åt dem, och jag fick X-krokar, USB fördelar och musikalbesök från dem. Sen kom Emil, Astrid, Hugo och Mattias och de fick sina julklappar innan vi satte oss och åt jullunch. Vi umgicks och hade väldigt trevligt, tog det traditionella gruppfotot, och sen tände vi lite tomtebloss utanför dörren i väntan på att Pappa och Ylva skulle göra det sista innan deras resa till Schweiz.  

Filip och jag åkte sen vidare till mormor och morfar, tittade på Kalle anka och slappade lite innan Filip gick till Filippa. Sen började väntan... vänta... usch. Vad tråkigt det är. Vi behövde bara vänta två timmar innan Clabbe och Karin kom, och ytterligare 45 minuter på Filip, och SEN fick vi öppna julklapparna. Jag fick bland annat en cykelkorg, fotoalbum, presentkort på Akademibokhandeln, cykelsadelöverdrag, Mamma Mia DVD, innetofflor, laptopbord och träningskläder. Sen fick jag också av någon anledning tre stycken kokböcker, en från mamma, en från Filip och Filippa och en av mormor och morfar. Efter julklappsutdelningen åt vi middag och sen åkte alla till sig.


Idag, juldagen, kom jag, mamma, Håkan, och Filip och åt den traditionella grötfrukosten. Jag stannade kvar hos mormor, Filip gick till Filippa och mamma och Håkan åkte och handlade maten till middagen imorgon. Efter ett tag kom Filip och Filippa och övertalade mig om en promenad med Zorro.


Jag vet inte riktigt vad som händer framöver. Jag ska fika med Micki en dag, och kanske ytterligare en fika, vi får se.


Här kommer lite bilder fån julen

filip spelar gitarr hos pappa
Filip sjunger(?) ur sin nya sångbok

Ylva och Hugo öppnas Hugos julklapp
Ylva och Hugo när han får sin gitarr


Filip med Hugos gitarr
Filip testar Hugos gitarr

Hugo tar en bild på mig
hugo tar kort på mig

det traditionella gruppfotot på julafton hos Pappa
Det årliga gruppfotot hos pappa och Ylva

Filip med ett tomtebloss
Filip med tomtebloss

mamma och Filip sover middag hos mormor och morfar efter kalle
Filip och mamma sover middag

Morfar tar kort med digitalkameran för första gången
Morfar tar kort med digitalkameran för första gången

Filip kastar en frisbee till Zorro
Zorro fångar en frisbie

Filip och Sorro vägrar hämta frisbeen Vem vann?
Ingen orkar hämta frisbien, vem tror ni gav sig först?






Nu ser min önskelista inför födelsedagen ut så här:



•1.    Datorfodral (sleeve): till en 17 tum bärbar dator

•2.    Prydnadskuddar i Rosa/lila/vitt/grönt

•3.    Scrapbookinggrejer- alla möjliga saker

•4.    Kylskåp med separat frys, ca 150 cm

•5.    Badrumsförvaring som man kan sätta upp med sugproppar på väggen

•6.    Prydnadsdoftgrejer

•7.    Skopa-Metall - för att dricka vatten ur i köket.

•8.    Tales of beedle the bard av JK Rowling

•9.    Presentkort på Akademibokhandeln



Nu ska jag fortsätta titta på Mamma Mia. kommentera gärna.


kramkram


På jobbet

Just nu sitter jag på Folksam. Jag har lunch just nu, så jag passar på att skriva lite här på bloggen.
Jag ska jobba här på folksam sammanlagt 5 dagar nu under jul och nyår. Två dagar nu innan jul, två dagar innan nyårsfton oh sen den 2 januari. Sen har jag några dagar ledigt innan jag den 6 januari åker tillbaka till Uppsala igen. Jag har inte mycket kvar på pedagogikkursen n u. Jag har en individuell uppgift som måste göras, och sen har jag inte fått tillbaka hemtentan från november än, så det är möjligt att jag måste komplettera lite på den. Nu under december har vi jobbat med ett grupparbete. Vi har gjort en litteraturstudie på studenters alkoholvanor. Väldigt intresant och väldigt enkelt. Jag var jätteorolig i början av den här kursen hur den skulle bli, men dte visade sig att det var superenkelkt. Den är inlämnad och klar, och vi har bara redovisningen kvar.

Idag blir en lång dag här på jobbet. Jag var här redan halv 8 och jag åkte på att ha jouren idag, så jag slutar inte förrän klockan 5.

I torsdags var jag hemma hos Julia och firade att terminen va över. De andra gick vidare till Stocken, men jag valde att gå hem istället, och tur var väöl det, för det visade sig att det var SMOCKFULLT där, så de stannade bara i en kvart innan de gick hem. På lördagen gick jag och mamma upp tidigt och hängde sen på låset på Willys för att julhandla, och sen spenderade vi resten av dagen med att göra julgodis. På kvällen satt jag på msn, och tittade på Harry Potter och fången från Azkaban.
På lördagen var det meningen att jag skulle in till stan och fika, men det blev inställt på morgonen, och jag spenderade dagen med att vara lite deprimerad över det. På kvällen var det födelsedag/julfika hemma hos Moa som fyllde 22 igår. Grattis igen. Jag stannade till klockan 10 ungefär innan jag gick hem, för jag skulle ju upp tidigt och jobba.

Jag har inte många planer under jullovet alls.
Jag hoppas att jag kan träffa Micki och fika ngn gång, för det var evigheter sen, och sen hoppas jag också att fikan som blev inställd igår blir av någon annan dag, men för tillfället vet jag inte vad som händer alls. Får väl se ikväll vad som händer på den punkten.

Ikväll när jag kommer hem ska jag väga och mäta mig. Jag har ingen aning om hur det kommer se ut. Jag har inte tränat så mycket på sista tiden, men vardagsmotionen har ökat. Maten är okej, och nu när jag är hemma i haninge kommer den punkten att förbättras iallafall.

Vi hörs.

kramkram


dålig update

Hemsk ledsen att det inte blir så många uppdateringar, men jag känner mig inte inspirerad att skriva när allt jag gör är plugga och är arg på mig själv för att jag äter dåligt.

Motionen går toppen. Det är inte så att jag ser fram emot träningen, men jag fasar inte längre för den som jag gjorde tidigare.. Jag har ÄNTLIGEN hittat en motionsform som jag klarar av att hantera. De andra sakerna jag har testan har funkat ett tag, men sen har jag tröttnat. Jag har nu hållt på med Friskis och Svettis sen jag kom hem från USA i april. Helt otroligt.
Som tidigare skrivet går maten uruselt. Punkt.

I helgen var jag hemma i Stockholm igen. Efter träningen i torsdags brakade en förkylning loss, så jag var väl inte den friskaste på fredagen. Jag, Helena, Bengan och Bengans kompis Elin skulle på Julgalan, så jag knaprade tabletter hela dagen för att orka kvällen. Julgalan var superkul. Jag sjöng och dansade alldeles för mycket, vilket resulterade i träningsvärk i stortån (skor med klack vilket jag inte klarar av) och en väldigt hes röst dagen efter. På lördagkvällen var vi hos Mormor och Mrofar och åt middag, och ni skulle hört hur roligt jag lät, framför allt hur roligt jag skrattade.
På söndagen gjorde jag klart pepparkakshusen jag hade satt ihop dagen innan. Sen åkre jag tillbaka till Uppsala.

Idag och igår har jag suttit med några klasskamrater och jobbat på vårat grupparbete. Vi gör en literaturstudie om studenters alkoholvanor, och tro det eller ej, så är vi nästan klara!!!
Helt underbart.

Nu ska jag njuta av att inte behöva göra något skolarbete förrän på torsdag eftermiddag.
Imorn har jag tvättstugan, och så ska jag grovstäda lägenheten innan jag åker til stockholm över julen..

 Föresten. Jag önskar mig också en cykelkorg.

kramkram

Äntligen

Nu har jag äntligen lugnat ner min angående den nya delkursen. Jag har varit jätteorolig att den ska vara supersvår och att jag inte kommer förstå, men nu har jag äntligen fått grepp om den. Så svårt var det ju inte. Vi, en grupp på fyra, ska göra en literaturstudie om studenters alkoholvanor på ca 10 sidor. 10 sidor! Det är ingenting om man är fyra stycken, dessutom ska det vara 1,5 radavstånd. Det kommer gå jättebra. Jag var så orolig, för läraren förväntar sig verkligen att man ska lägga ner 40 timmar i veckan på sina studier, och vilken normal student gör det? Nu fick vi i alla fall reda på att det ska vara 10 sidor bara=)

Jag kom hem från skolan för två och en halv timme sen, och då återhmtade jag mig först från cykelturen hem, och sen tog jag facktiskt en tupplur. Det skulle jag inte ha gjort, för även om jag var supertrött så kommer det bli ännu svårare att somna ikväll. Den senaste veckan har jag inte kunnat somna förrän inpå småtimmarna, och har jag sen vaknat under natten har jag inte kunnat somna om. HAr haft för mycket att tänka på. Nu när jag lugnat ner mig ang. skolan, hoppas jag att jag kan somna lättare, även fast jag tänker på annat. Igår kunde jag inte somna förrän halv två, och jag skulle upp till en föreläsning som började 10. Bortskämd, ja!, men det var fortfarande jättejobbigt, och föreläsningen var sååå onödig. Hon berättade endast hur litteraturstudien skulle se ut. vilket typsnitt och hur underrubrikerna ska vara utformade. Det hade hon kunnat skriva på ett papper istället.

Nu ska jag iväg och träna. Passet på måndagar är jättelätt så det kommer inte vara några problem. Torsdagspassen är 1000 gånger värre.
 
16 dagar kvar till jul!!!!! Jag längtar!!!

kramkram

uppdatering

maten fungerar absolut bättre. Jag har ätit frukost lunch och middag de sensate dagarna, och småtätandet är ganska lite.
Jag va och tränare igår, och det gick jättebra. De övningar vi gör liggandes på magge får mig fortfarande att vilja spy, för jag har för mycket fett på magen i jämförelse med muskler (min förklaring). Det blir liksom ett tryck som gör att jag vill kräkas.
I början när jag sprang, sprang jag alltid med knutna nävar. Igår upptäckte jag att jag inte gör det längre. =)
Nu har jag några "lediga" dagar innan vi börjar med grupparbetet på allvar. Jag pysslar för fullt och räknar ner dagarna till julafton.
På kvällarna har jag trevligt sällskap på msn=)

kramkram på alla

lite jobbigt

jag hade tänkt att skriva ett inlägg när jag kom till Uppsala igår, men jag var tvungen att fokusera på hemtentan. Nu r den iallafall inlämnad, så jag kan slappna av. Idag bröjarde en ny delkurs. Pedagogiska redskap. vi ska göra ett grupparbete om studenternas livssituation. Jag är lite orolig för hur det kommer gå, och sen så är grupparbetet över jul, så det ställer till lite problem med planering. Jag ska försöka  planera så bra som möjligt.

Jag cyklade till skolan idag, och usch vad jag hatar sista miniuppförsbacken som är här utanför. Den är verkligen MINI, men likförbannat är den superjobbig. usch.

Idag har jag faktiskt ätit ganska bra. Till fukost åt jag två smörgåsar med kaviar och mjölk. Lunch åt jag yoggi med musli, och till middag åt jag pasta med tacoköttfärs. Nyttigheten är kanske inte den bästa, men det är mat, och det är huvudsaken i dagens läge.

Imorn ska jag träna på Friskis och Svettis, ska bli skönt att köra igenom hela kroppen igen.

Nu ska jag fortsätta städa.
kramkram


i haninge igen

När jag är hemma i haninge blir det sällan att jag skriver här på bloggen. Dels är jag upptagen med massa annat och sen har jag inte behovet att skriva av mig på samma sätt.

I lördags var jag och klippte mig och sen åkte jag till centrum för att handla lite julklappar. Det var meningen att jag skulle träffa micki på lördagen, men hon hade visst fullt upp så vi ställde in igen. När jag kom hem igen så slog jag in julkapparna och sen åkte vi till mormro och morfar och åt middag med hela släkten.
Vi hade det jättetrevligt. Åt gott, umgicks och tittade på stjärnor på is. Kan det bli bättre?

På söndagen tog jag det lugnt större delen av dagen, satt och jobbade lite med hemtentan, och sen började jag laga mat inför kvällen.- Chilibiffar m. kliftpotatis och filippagegga. Mormor och morfar ´kom och åt och Filip fick sin paketkalender. Vid 7 åkte jag och hämta Filip och Filippa i Huddinge och sen åkte vil tillsammans till Pappa och Ylva där vi skulle hjälpa till med deras årliga glöggfest. Filip stod i dörren och jag och Filippa fixade med glöggen och tilltuggen.
Idag har jag suttit och kämpat med hemtentan, och nu tittar mamma, håkan och jag på Färjan. Snart är det CSI och sen ska jag sätta mig med tentan igen tänkte jag. Jag jobbar alltid bättre när jag är trött och stressad. (fast jag har en känsla att jag får göra om den här tentan)

Vi höres.
kramkram

RSS 2.0