det är väl på tiden...

...att jag uppdaterar.

Jag har väl ingen direkt ursäkt för varför jag inte har uppdaterat, har bara inte blivit av.
Förra veckan bestod av EN sak. Plugg. Jag var i skolan varenda dag mellan 9 och 4 och hela tiden pluggade jag till tentan jag hade i fredags om Amerikansk och Brittiskt Samhälle. Tentan gick ganska bra, jag vet att jag blir godkänd, men jag vill ju ha VG, så vi får se om jag blir nöjd.

Förra veckan jag va här hemma i Haninge så vägde jag mig och då stannade vågen på 147,8kg. Minus 2 kg, i dag när jag vägde mig hade jag gått upp 0.4 kg, men jag måste erkänna att jag har slarvat med maten.

Igår så var vi hos mormor och morfar och firade morfars födelsedag. Vi hade jätteskoj och det är alltid kul att träffa hela släkten igen. 

Idag har jag shoppat. Jag va på Eko och handlade lite nödvändigt, och sen till skopunkten där jag köpte ett par beiga ballerinaskor. Skitsöta. Sen åkte jag vidare till pappa och hämtade lite grejer från farmor och därefter så åkte jag till centrum och kollade efter en vårjacka. jag vet exakt vad jag vill ha, men jag hittar ingen. Vi får se hur det blir.

Tanken va ju att jag skulle träffa Fikan förra helgen, men inte helt överaskande så ställde han in IGEN. Jag är inte helt förvånad, men det är lite trist. Vi pratar i princip nästan varje dag på msn, och smsar lite då och då. Vi får se hur det blir. Jag vet vad jag vill, men har ingen aning om vad som pågår. Jag lovar att hålla er upprättade.

Lite goda nyheter: Jag har fått en lägenhet i Haninge!!!! Den 1 juni flyttar jag in på Vallagränd 1, det ska bli såååå skönt att flytta tillbaka till haninge, även fast jag börjar trivas mer och mer i Uppsala, men jag har mycket mer som betyder något här i Haninge, så valet blev ganska lätt ändå till slut.

Just nu sitter jag och tittar på Melodifestivalen, ocg efter att ha hört alla 40 låtar så kommer Måns Zelmerlöw vinna. Kom ihåg det.

 


Fikan blir inte av....

Titeln säger ju det mesta. Jag är inte glad över det, men jag kan väl inte säga att det inte va väntat.
Dum som jag är så tänker jag fortsätta prata med honom på msn, och har får bestämma om och när vi ska träffas. Ska inte fråga honom en enda gång... Måste verkligen anstränga mig.
Anledningen till varför det ställdes in var för att han måste plugga och att det tar så lång tid för honom att åka in till sthlm. Han bor i Trosa, så det är en bit. Jag förstår honom, men tyckler det är supertrist. Jag tänker inte anstränga mig supermycket för att hålla igång konversationen, men det är svårt att låta bli och prata med honom. Vi har ju pratat på msn i princip varje dag sen jag fick tillbaka datorn. Flera timmar åt gången.
Bollen ligger i hans händer.

Idag har jag vart i skolan och pluggat. Otippat va? Jag gjorde samhällsfrågor och gjorde klar grammatiken. Jag har haft sån himla tur och hamnat i en jättebra seminariegrupp. Vi är flera stycken som ofta sitter och pluggar tillsammans och vi har jättekul ihop. Just nu ser jag fram emot tentafirandet. Förfest med singstar, och sen vidare ut på krogen. Härligt.

Mat:
Frukost: Yoggi med Musli
Lunch: Ärtsoppa och pannkakor. Jag provade ärtsoppan och gillade den inte
Middgag: lasange

Träning: Friskis och svettis. Torsdagspass som gick gansk bra. Jag orkar mer och mer för varje gång.

Imorn har jag skola vid 9, och sen åker jag till haninge efter den. Helgen kommer bli toppen. Imorn ska jag ut med Moa och Helena och på lördag ska jag på musikal med pappa och c/o. Ska bli så himla skoj.
Söndagen är fortfarande öppen. Får se vad som händer. Åker tillbaka till Uppsala, men kanske det blir något innan. Vi får se.

Nu ska jag packa det sista innan det är dags för sängen. Imorn blir en lång och underbar dag. Kameran ligger på laddning.



Kram allihopa

Mycket plugg

Gud va mycket det är i skolan nu. Idag har jag suttit mellan 9-18 i skolan och bara gjort grammatik. Vi hade ett seminarei mitt på dagen, men resten av tiden satt jag och plugga. I slutet fick jag även gjort vissa termer om British government, men jag är långt ifrån där jag borde vara, så imorn eftermiddag så blir det till att plugga. På fredag åker jag till stockholm direk efter skolan och då kommer jag inte få något gjort under hela helgen, och på fredag nästa vecka har jag tenta. Jag tror att i dagens läge, utan plugg, så får jag godkänt, men jag vill ju ha VG, så det blir till att plugga.

Det ska bli jättekul att komma hem till haninge i helgen, längtar såååååå mycket. På lördagen ska jag på musikal och restaurang med pappa, Ylva, Filip och Filippa. Det är det enda som är bestämt, men sen är tanken också tanken att jag ska träffa Fikan antingen på fredagen eller söndagen. Jag vågar inte hoppas för mycket än, för han har ju ändå ställt in fyra gånger, så jag vill inte bli för besviken. Just nu sitter jag och väntar på att Fikan ska komma online på msn, så vi kan bestämma dag, för om det inte blir på fredagen så ska jag ut med Helena och Moa.

Mat idag:
Frukost: två smörgosar med ost och oboy
Lunch: Köttfärspirog
Middga: Hamburgare med bröd

Motion. Ingen utöver promenaden till och från skolan, och ovanligt många turer till toaletten, fråga mig inte varför.

Vi hörs.
kramkram

Måndag igen

Det här kan bli en spännande vecka. Vi håller ALLA tummar för att det ska gå vägen.

Idag började skolan kvart över 9, och 10 var jag klar med dagens lektioner. Jag satt sen kvar i skolan till klockan 4 för att plugga, men jag fick i princip ingenting alls gjort. På sex timmar lyckades jag får 5 instuderingsfrågor gjorda. Inte bra, inte bra alls. Men så blir det om man har trevliga klasskamrater.

Imorn ska jag försöka ta mig till skola så tidigt som möjligt så jag kan få lite gjort innan lektionerna börjar vid 12, för sen har jag lektioner hela eftermiddagen fram till klockan 17. Lååång dag.

Maten idag:
Frukost: Yoggi med musli (nä rjag kom hem hade muslulådan åkt ner på golvet, så det va musli överallt)
Lunch; Baugette med kycklingsallad. Gillar det inte, men nu har jag testat.
Middag: Tacos.

Motion: Baspass på friskis och svettis. Körde på lagom bra.

Fikan väntar.

Kramkram

Jävla busschaufför

Udag är det söndag, och rutinen har blivit så att jag åker och veckohandlar på söndagar. Jag tar alltid bussen dit och först så missade jag bussen jag egentligen skulle tagit, och fick så och vänta i en kvart, och sen när jag går på bussen så trycker chauffören gasen i botten, jag snubblar till, halkar på slasken på golvet, ramlar, stukar högerfoten och blir dyngsur.
Jag var inte glad. Har nog aldrig skällt ut en person så som jag gjortde med busschauffören. Jag hann knappt gå in genom dörrarna innan han gasade. Foten gjorde ganska ont, men jag va så arg att jag glömde bort det, så jag gjorde ju omedvetet det man ska, dvs gå på den. När jag satte mig ner så var vi nästan framme, och det var då jag insåg att jag hade ont i foten, men jag tänkte ju inte direkt åka hem utan att handla så jag haltade in på hemköp, handlade det jag skulle och tog sen bussen hem. Jag skippade med andra ord "strosandet" som jag hade tänkt göra.
Foten gör ganska ont nu, men det kommer inte vara några problem med träningen imorn. Kommer "få igång den" under dagen, och visst, det kommer göra ont, men det kommer inte va något problem tror jag.

SHIT, vad har hänt? Tidigare skulle jag ha skippat träningen för att jag hade ont i ena örsnibben, men nu går jag och tränar med stukad fot. WOW!

Svaret på frågan jag tidigare ställde var: things that aren´t. Inte Things that isn´t. Things är plural, därför aren´t.

Nu ska kah fortsätta titta på Beck.

Vi hörs allihopa

kramkram


Glad alla hjärtans dag!

Just nu är den bästa tiden på veckan.
Torsdagsträningen är det långt kvar till, och lördagsträningen är precis avklarad. Hela helgen är kvar till skolan börjar igen och jag är nyduschad, nyskrubbad, nymålad på naglarna och känner mig såååå fräsh. Helt klart den bästa tiden i veckan.

Jag går ju på tre pass på friskis i veckan. Måndagar, Torsdagar och lördagar, alla med både för och nackdelar.
Måndagar är absolut lättast, det är inte i närheten av varken torsags eller lördagspassen när det gäller jobbighetsgrad, och det är skönt med ett sånt pass, men å andra sidan är det lite tråkigt, hon som är ledare är jättegullig, men det är just det. Gullig, hon får en inte riktigt att vilja köra stenhårt.
Torsdagspasset är mitt favoritpass. Hon som har passen motiverar en jättemycket, och variationen är bra. Hon fokuserar mer på kondition och hon har jätterolig musik. Dåligt? hmm. nära till lördagspasset?
Lördagar är helt klart det jobbigaste passet. Hon fokuserar mer på styrka och kör inte det vanliga styrkedelarna, utan kör mycket benstyrka också. Sista låten är Shreks "Im a believer springer vi genom hela låten, och efter den benstyrkan som man har gjort så är man heeeeelt slut. Helt underbart efteråt. Nackdelarna är att det är svårt att bli motiverad och gå och träna en lördagmorgon, men jag har bara missat ett enda pass sen jag körde igång igen, och det var för att jag var i Stockholm den helgen, så det är OK.

Nu ska jag sätta igång med pluggandet igen. Har massvis att göra.

Ha det bra allihopa.

Föresten, är det ingen som kan svaret på frågan jag ställde?
Kramkram

Fredag den trettonde

Ännu en skolvecka till ända, och även fast jag har pluggat mer än någonsin, så har jag massor att göra i helgen. Kulturfrågor och Samhällstermer ska göras, och så måste jag fortsätta med grammatiken
Idag fick jag tillbaka min uppsats som lämnades in för några veckor sen. Förutom slarvfek så hade jag bar ett (1!!!!!!) fel. Heeeeeelt otroligt.
När jag skrev den uppsatsen bestämde jag mig för att skriva som jag ville, utan att titta i massa grammatikböcker och sånt. Jag tyckte att det var lika bra att jag fick upptäcka vilka fel jag gjorde, och nu visade det sig att jag bara gjort ett fel.
Jag hade skrivit "things that isn´t". Vad är fel med den meningen? (jag kom på det själv, nu är det er tur). Mit tutor (handledare) sa att det här var den bästa första uppsats hon hade läst, och jag behövde inte ändra någonting. På föreläsningen sa läraren att man får alltid lämna in den igen, och ofta även en tredje version, men hon tyckte att den var perfekt som den är nu. Jag är överlycklig.
Det "roliga" är att jag skrev den på 45 minuter, kvällen innan den skulle lämnas in, men det får jag inte vänja mig vid.

Igår var jag på Friskis igen, och jag absolut ÄLSKAR torsdagspassen. De är så roliga och utmanande, och jag är alltid helt slut efteråt.

Mat idag:
Frukost: Yoggi med Musli
Lunch, Tomatsoppa
Middag: Tacos

Motion
Tvättstugan och promenad till affären för att köpa gräddfil.

Just nu sitter jag och väntar på att "Fikan" ska komma online på msn, medan jag tittar på nån action med Arnold Schwartzenegger.

kramkram


Lång dag i skolan.

Idag hade jag första föreläsningen 08.15.  Nollåtta,femton!!! Jag har aldrig början skolan så tidigt på universitetet. Helt otroligt.
Det var jättesvårt att gå upp så tidigt. Var som en zombie ner till duschen, och jag var några minuter försen till föreläsningen. Det var en jätteintresant seminarie där vi diskuterade Brittisk kultur under 17-1800 talet.

Efter det seminariet hade vi en föreläsning om ordklasser och satsdelar. Jag trodde jag hade glömt allt, och det hade jag, men det kom tillbaka på två sekunder. Vissa saker måste jag fila lite på, men det gick förvånansvärt bra.

När föreläsningen var slut vid tolv åt jag lunch med några klasskompisar, och sen satt jag kvar och plugga till klockan 5. Efter ett tag kom en klasskompis och höll mig sällskap, så då gick det litre långsammare, men jag fick endå massvis gjort.
Imorn blir det samma sak igen. Har en föreläsning på morgonen, och sen ska jag sitta och plugga tills det är dags för Friskis vid 5.

Mat idag:
Frukost, Yoggi med musli
Lunch: Ost och Skinkbaugette
Fika: colabrurk och Hallongömma
Middag. Hamburgare mer bröd.

Motionen blev promenaden till och från skolan.

Fikan rullar på bra.

kramkram

Jag vill ha chips!!!

Fasiken va jag är sugen på chips.
Om jag inte vore så lat som jag är (det är en fördel ibland) så hade jag gått upp till närköpet tidigare ikväll och köpt mig en chipspåse.

Jag är så jäkla trött idag. Jag va i skolan idag mellan 10 ocj 16, och när jag kom hem var jag heeeelt slut. Jag försökte plugga ett tag men det gick inge vidare.

Maten idag:'
Frukost: Tittibröd med Ost och oboy
Lunch: en Ostfralla och Festis
Middag: Pirog med Tacosmak.

Det är ju ganska uruselt om man säger så, men grejen med den här bloggen är ju att jag ska vara ärlig, och det är jag ju.
Det ska bli intressant att väga mig när jag kommer till haninge nästa helg.

Jag går ju till och från skolan, så det får stå för motionen idag

tillbaka till verkligheten

Hemskt ledsen för dålig uppdatering, men jag har varit lat och inte haft någon motivation att skriva här heller. Men DATORN ÄR TILLBAKA!!!! Whoooohoooo... saknat det så himla mycket.

Förra veckan höll inte samma standard som de tidigare veckorna, men det var fortfarande inte så dåligt som det va förut. Jag har tränar varenda gång jag har kunnat träna, och jag äter mycket bättre, mycket mycket mycket bättre.
Jag tror att det är svårt för folk att inse hur dåligt jag åt, och hur jag kunde överleva på det, men bara faktumet att jag äter frukost lunch och middag i princip varje dag, känns huuur bra som helst.

Matlagning är ju verkligen inte min starka sida, jag tycker inte det är kul, och har inte övat speciellt mycket under min uppväxt. Att jag dessutom har världens sämsta kök här i Uppsala, hjälper inte mycket. Jag försöker ta med mig så mycket matlådor som möjligt från mamma, mormor och pappa när jag är hemma i haninge, och jag kör på ganska basic mat här, köttbullar, korv, pasta, osv. Saker som inte kräver mer än två spisplattor.

Jag vägde mig när jag va i Haninge sist, det var den 31 januari, och då vägde jag 149,8. Sist jag vägde mig var två månader tidigare, och jag vet att jag gick upp massor över julen, så i princip kan man säga att jag är tillbaka där jag slutade för två månader sen.

Nu känner jag mig så jävla motiverad och en matrevolution är på ´gång från min sida. Träningen rullar som sagt på, och jag sköter mig riktigt bra. Jag springer när vi ska, och stannar alldrig. Det som är jobbigt är armhävningar och ryggövningar, men också de gör framsteg. När jag gör armhävningarna är rumpan högt upp i luften, precis där den inte ska vara, men eftersom jag knappt orkar göra armhävningar på det sättet, så börjar jag med det. Rumpan får sjunka med tiden.

Jag åker nästan aldrig buss längre. De enda gångerna jag åker buss är när jag ska in till stan eller till stationen, och det är ca 1 gång i veckan. Cykeln får vila till snön är borta. Jag är alldeles för skraj att åka med den på snön/isen. Sen fryser låset fast på två sekunder, så jag vill inte chansa.

Kommer ni ihåg fikan jag pratade om runt årskiftet? Den som ställdes in 4 gånger för att sen aldrig bli av? Well, den är på gång igen. Känns riktigt bra. Håll tummarna är ni snälla.

Nu ska jag återgå till pluggandet. Sitter med instuderingsfråger på det brittiska kulturen på 1600talet. Ganska intresant.

Vad händer i era liv?

kramkram

RSS 2.0