Uruselt

I morgon är det dags för vägning igen och det har verkligen gått uruselt den här veckan. Utöver chipsen förra helgen och en bit mjuk pepparkaka hos mormor i söndags, så har jag inte ätit något direkt onyttigt, dvs inget godis, chips, kakor osv, men jag känner att jag inte har skött maten på bästa sätt.
Jag har ätit frukost, lunch och middag, men där emellan har jag ätit annat. Tex mackor, smoothies och milkshakes, russin, viktväktarbarer och sånt. Jag är därför helt BOMBSÄKER på att jag har gått upp i morgon när det är dags för vägning.

Igår tränade jag men det gick uruselt. Benen ville liksom inte komma igång, och det var först i de sista låtarna som jag kände att det gick bra. Benen var tunga som bly helt enkelt. Jag tror att det var för att jag tog bilen till träningen. Anledningen till varför jag tog bilen va för att jag skulle handla innan träningen, men det tänker jag inte göra igen. Mina ben behöver komma igång ordentligt för att orka jumpa med den här kroppen.

När jag kom hem från skolan idag så låg det ett utskick från Vårdguiden angående svininfluensan i brevlådan, och när jag läser den så inser jag att jag är i riskzonen! Människor med ett BMI över 35 är i riskzonen, och därför kommer jag ha förtur till att bli vaccinerad. Jag pratade med vårdguiden om det och de sa att jag ska ringa handens sjukhus och berätta att jag är i riskzonen, för de kan ju inte veta att mitt BMI är över 35.

Tyvärr kommer ni inte få veta hur det gick på vägningen i morgon, för direkt efter vägningen så åker jag till Uppsala för en liten Reunion med Anders Flickor på Orvars. Ska bli såååååååå kul!!!

Ha det bra alla glada.

kramkram

Jag har syndat.

Idag har jag ätit chips. En påse med tillhörande dip och på det lite (då menar jag lite) godis. Inte alls bra. Jag vet egentligen inte varför jag åkte och handlade det, men jag kände att det va dags ungefär. Det va jättelänge sen jag åt chips och godis, och visst va det gott. Jag skulle lura mig själv om jag inte sa det. Men nu blir det inget sånt på ett tag. Jag har tillräckligt med karaktär numera vilket jag är sååååå glad över.

Nu ska jag äta middag. Klyftpotatis och hamburgare med någon god röra.

kramkram


Belöning

En sak jag har gått och funderat på är hur jag ska belöna mig själv vid uppnått delmål. Tidigare har jag belönat mig själv genom chips eller godis, men det kan jag ju inte göra nu.

Delmålen är inte bestämda än, men de första 10 kg känns som en bra start. Mitt första delmål är därför 142,9 vilket jag har 3,2 kg kvar till. Väger i dagsläget 146,2.

Belöningen till de första 10 kg kommer bli en digitalkamera! Jag vill ha en rosa/lila/röd, teknisk bra, smal och lätt och för ca 1500 kr. Jag har velat ha en ny digitalkamera jättelänge, men har inte kunnat motivera köpet för den jag har nu fungerar som den ska. Anledningen att jag vill ha en ny är för att jag just vill ha en NY. Den jag har tar dessutom inga bra bilder i mörker eller inga bra närbilder.



Vad tycker ni är viktigt när man köper kamera?


kramkram

Hade inget att vara nervös över

Nu är jag hemma efter en hel dag ute i stora vida världen.
Jag åkte till skolan redan vid 9 för att sälja en bok, men tentan var inte förrän 14:00, så jag satt och pluggade i biblioteket hela dagen. Efter lunchen (ädelostspagettigratäng) så hängde jag med några klasskompisar innan det var dags att skriva. Det var en väldigt uppsluppen stämning i klassen innan tentan, och tentan passade mig perfekt. Det var som om hon hade anpassat frågorna efter det jag kunde bäst. Helt perfekt. Har kanske chans på VG till och med! Det trodde jag iochförsig om min uppsattstenta, och den fick jag IG på. Vi får ser helt enkelt.

På viktväktarna idag hade jag gått ner 0,5 kg. Jag vill ju gå ner mer per vecka nu i början, jag har ju en del att ta av, men med tanke på att jag har tentapluggat och därför inte orkat bry mig om maten så värst mycket så är det ett helt OK resultat.



Nu ska jag äta lite choklad.

kram på er!

SHIT va jag är nervös!

I morgon har jag tenta. Brittisk literatur. Jag kan inte allt än, men jag kan inte fokusera för jag har för mycket fjärilar i magen. Shit va jag är nervös. Brukar vara ganska lugn inför tentor, men nu är det andra världskriget inne i magen.

Måste väl erkänna att jag inte har gjort mitt absolut bästa med plugganet, men det har jag nog aldrig gjort.

Jag har försökt sätta mig in i det nu på kvällen igen efter jobbet, men jag kan inte fokusera. Ska läsa igenom alla anteckningar innan jag ska sova, och sen börjar inte tentan förrän 14.00, så jag ska plugga hela dagen imorn. Jag ska träffa en person på skolan kvart i 10 för att sälja en bok, sen ska jag nöta nöta nöta sista tiden innan tentan.
Hjälp vad jag är nervös.

I morgon är det ju dags för träning igen, men jag tror inte det har gått så bra. Kan inte sätta fingret på det, har ätit godkänt och inget onödigt jag inte har haft "råd" med, men det känns liksom sådär. Idag åt jag tex frukost till middag. Tallrik yogurt och macka, det var rätt antal points, men det känns ju inte super.

Aja, kan inte göra så mycket nu, i morgon vid 5 vet vi hur det har gått, ska bli ruggit intressant.

kram på er

ny vecka nya tag? nääää inte längre

Tidigare har måndagar alltid varit en dag då jag startar om och tar nya tag. Både med skolan och med min hälsa, men numera behövder jag inte göra det. Jag har skött maten och motionen precis som planerat i helgen, dvs lite naturgodis och mörk choklad till bion i fredags, och lite bearnaissås på middagen hos pappa. Fördelen med viktväktarna är ju att jag kan äta ALLT bara inte ALLTID, och därför planerade jag veckan och dagen så att jag hade "råd" med det på kvällen. Visst, jag kom lite över mitt pointsantal i fredags, men jag gick å andra sidan under mitt pointsantal igår, så det jämnar ut sig i längden.
Nu när det är måndag igen fortsätter jag som planerat bara. Jag har ätit frukost, och snart ska jag äta lunch. Det blir ju sena luncher för mig, men eftersom jobbet slutar klockan 19.00, och idag har jag dessutom möte med styrelsen, så blir det sen middag.
På torsdag har jag tenta, så det är det jag kommer tillbringa all min tid till nu framöver. Utöver jobbet och träningen så klart.


Föresten! Såg ni mig på TV i helgen? Sportspegeln hade besök av Sarah Sjöström igår och i måndags när jag va där och jobbade så var de på plats i simhallen för att intervjua hennes tränare Carl och för att filma lite när hon tränade. Jag var med i en sekvens som visades i bakgrunden samtidigt som hon blev intervjuad, i typ en sekund. Ingen skulle någonsin kunna gissa att det va jag, men eftersom jag tittade efter det och visste exakt vart så såg jag mitt bakhuvud. Haha.
Det är så jäkla coolt att ha lilla Julia 5 år som försöker lära sig simma 10 m på ena banan, och på andra banan har vi en världsrekordhållare. Det är inte i alla sporter som det funkar.
Igår var även en av mina favoritögongodisar tillbaka i simhallen, och jag kom på mig själv att titta lite för ofta åt det hållet när han hade landträning. Till och med min kollega Helen såg (och påpekade) att jag titta. Hehe, lite fördelar ska man väl ha för att man frivilligt traskar omkring i en baddräkt på jobbet.


Ha det gött alla glada!

kramkram

Tränat

Sådär, nu är jag hemma från träningen. Idag var det ett baspass på friskis och svettis. Det är skönt att träna på förmiddagen så här, man blir av med träningen och får mer energi att göra mer saker resten av dagen.

Jag tränar tre gånger i veckan. Tisdag och Lördag är det baspass och på torsdagar är det ett ryggpass. Baspassen ger mig bäst träning. Jag får upp flåset och svetten rinner. Ryggpassen är däremot mitt favoritpass. Hon som leder passen, charlotta, jobbar mycket med andning och hållning, vilket för mig är viktigt. Sen tror jag att ryggen är min svagaste kroppsdel i jämförelse med vad jag har. Benen är min starkaste kroppsdel.
Tanken är att jag ska simma ca 2000 m på måndagar innan jobbet, men så långt har jag inte kommit än.

Min röda cykel tar mig också vart jag än ska (nästan). Det tar längre tid att ta bilen än cykeln till jobbet, så det är svårt att motivera att ta bilen istället för cykeln då. Jag tar i princip endast bilen när jags ka till mormor och morfar eller om jag ska handla men jag har börjat cykla till mormor och morfar ibland också.

Nu ska jag plugga lite.

Ha det bra!

Fredag

Igår nämde jag ju att jag åt middag sent och det är faktiskt ett medvetet val. Jag har helt enkelt vridit på dygnet för att det ska passa mitt schema bättre.

Så här ser en vanlig dag ut
Jag vaknar mellan 8-9 och äter frukost vid 9 tiden och läser samtidigt tidningen. Lunch äter jag vid tvåtiden och middag mellan sju och åtta och ibland så sent som nio. Anledningen till varför jag har gjort så här är för att jag har någon aktivitet alla kvällar. Måndagar jobbar jag till sju, tisdagar tränar jag till sju, onsdagar jobbar jag till sex, torsdagar har jag viktväktarna och sen tränar jag till sju. Fredag är enda lediga kvällen, lördagar jobbar jag till sex och söndagar jobbar jag till åtta.

Dagarna består av mer jobb och för tillfället, massvis med plugg. Jag har tenta på torsdag, och en kort uppsats om en bok vi har läst ska vara inlämnad på tisdag. Måste även läsa klart en text av Oscar Wilde vi håller på med.

Nu är det dags att börja plugga, vi hörs alla glada.

Reslutatet

Sådär, nu är jag hemma från viktväktarna och träningen och jag antar att ni är nyfikna på hur det gick? Minus 1,6 kg. Nu har jag gått ner 6,3 kg toltat och fått två stycken guldstjärnor, så jag är Glad!

Det är ju alltid nervöst inför en vägning, man vill ju såklart ha fått ner, och man ver ju själv hur man har ätit. Den här veckan har jag skött mig bra, inte exemplariskt, men bra över hela taget. Dett finns områden att förbättra.

JAg känner faktiskt att det inte hade gjort något om jag inte hade gått ner i vikt, för jag vet att jag har förändrat mitt liv. Jag har inte ätit chips/godis (förutom naturgodis)/kakor/skärpmat såsom hamburgare och pizza sen augusti och jag har ätit frukost lunch och middag varenda dag. Varenda gång jag har utsätts för frestelser såsom efterätter och muffis så har jag avstått och det har itne vart svårt. Jag är så STOLT över mig själv.

Igår va jag hemma hos Helena. Jag träffade henne i Uppsala när vi läste engelska och Emelie hade kommit ner från Uppsala för en fika med oss. Det var så himla roligt att träffa dom. Jag saknar verkligen Anders Flickor. Våra tentafester, kvalborg och valborg, avslutningsmiddagen på Oasia och allt annat skoj vi gjorde. Måste verkligen upp till Uppsala snart för att hälsa på alla glada.




Nu är det dags för en sen middag, Tacos faktiskt, men jag har ju lagt upp dagen så att jag äter sent hela tiden. Kan skriva mer om det och varför imorn.

Ha en underbar kväll alla glada

//erika


Spänningen stiger

Nu är det bara två timmar kvar till vägning. Hur har det gått?

Lycklig

Jag är lycklig. Väldigt lycklig.

Idag när jag cyklade hem från jobbet hade jag en sån underbar känsla att jag fick tårar i ögonen. Jobbet hade gått jättebra, fick beröm av föräldrar och jag jobbar med väldigt trevliga och duktiga simlärare och barnen var väldigt duktiga. Vi fick beröm av föräldrar på kanten. Helt perfekt jobbdag.

Jag kan även berätta att jag har fått en halvtidstjänst på Södertöns Simsällskap. Jag är ansvarig för hela simskolan i Torvalla och det går inte att beskriva hur glad jag är. Det är helt Perfekt! Det passar in i mitt liv så himla bra. Det går verkligen inte att förklara.

Idag har jag även ätit perfekt. Frukost, lunch, middag och mellanmål. Jag har varit aktiv och hade gjort mina läxor till skolan.

Kärlekslivet är på frammarch och snart är jag smal och fin=)

Jag är lycklig helt enkelt.



Inte så bra

Idag var det återgien dags för vägning, och det gick inte så bra.
Plus 1,4. Väntat men endå tråkigt. Jag har inte ätit varierat och jag har inte motionerat. Jag vet exakt vad som måste göras iallafall. Jag måste dricka mer vatten, äta mer grönsaker, äta mer varierat och träna regelbundet.

Imorn ska jag handla mat. Någon som vill följa med?

Tack

Jag vill tacka för alla kommentarer jag har fått på sista tiden. Det peppar verkligen och jag uppskattar det verkligen hur mycket som helst.

Den här gången kommer det gå. Jag har gått ner över 5 kg redan, och även fast jag för tillfället har en liten svacka så vet jag att jag numera har karaktären och viljestyrkan att kunna stå emot alla frestelser.

Exempel:
Jag lyckades stå emot kladdkaka och godisskål som stog framme på jobbet en dag.
När vi firade Karins födelsedag åt jag endast VVkakor samt en pyttebit cheescake.
Jag har plockat upp och STÄLLT TILLBAKA en chipspåse i butiken.
Helena kom med Mockarutor till en fika hemma hos mig och jag åt inte en enda.
På TGIF (en restaurang) i måndags åt alla utom jag efterrätt.
Jag slängde kladdkakan idag.


Det hela började nog med fikan på jobbet en fredag när Maj (en kollega) förbjöd mig att ta en bit, och när jag satt där insåg jag att det inte va så svårt. Sen har det rullat på och även fast jag någon enstaka gång har fallit för de värsta frestelserna så har jag hållit mig i skinnet.

Som sagt, den här gången kommer det att gå, och jag behöver er hjälp. Fortsätt kommentera. Jag uppskattar det sååååååå mycket.  Tack Karin, Micki, Moa, Astrid, Mamma, Mormor, Pappa, Ylva, Linda, Anette, Helena, Annika och alla ni andra. Ni är Guld värda!!!!

kram Erika

min lägenhet

Nu har jag äntligen fått rumpan ur vagnen och tagit lite bilder på hur det ser ut hemma hos mig.

hall
Min hall, del av köket och arbetsplats/matplats.
När jag har middagsgäster så drar jag ut bordet och ställer det mitt i rummet.


Sovrum.


Vardagsrum


There you go.
Min helt perfekta lägenhet.

ett under har skett

Idag rotade jag i frysen efter den minsta förpackningen köttfärs och då hittade jag en Frödinge Kladdkaka under massa annan mat. Måste ha handlat den i somras någon gång och glömt bort att jag hade den.
Jag tänkte "åh va gott, den äter jag ikväll" och sagt och gjort, när fotbollen började plockade jag fram den ur frysen och börjar äta. Jag tar två tuggor och sen inser jag vad jag gör, så jag går till toaletten och spolar ner resten! Jag tyckte inte heller att det va lika gott som den mörka chokladen jag istället åt.

JAG SLÄNGDE KLADDKAKA!!!!!!! =)

Fasen vad jag är stolt över mig själv. Jag insåg vad jag höll på med, stoppade mig själv och gick utan problem vidare.

Beröm tack!

//erika

onsdag

Igår så rörde jag på mig riktigt mycket för att vara jag.
Först så va jag och Moa ute på en promenad i ca en timme, sen så cyklande jag fram och tillbaka till mormor och morfar. Ditvägen va riktigt jobbig. Jag hade motvind större delen av tiden, och jag var vrålhungrig men efter lite falukorv och makaroner a la mormor, så var hemvägen mycket lättare. Då hade jag endast ont i rumpan.

Det var också det första testet för min nya cykel. Jag är lite orolig för växlarna spökar ltie grann. Jag vill inte lämna in den på service så här snart, men just nu är det lite småosäkert att cykla på trean och sexan för de har en tendens att hoppa lite, och trampar man då på lite hårdare, så är det lite läskigt att tappa trycket (om ni förstår). Utöver det så älskar jag min nya cykel. Den är röd och fin och aldeles underbar.

Just nu sitter jag och dricker en blåbär och banansmoothie som jag har gjort med min nya mixer som man kunde köpa på viktväktarna till reducerat pris. 240 kr betalade jag för den, och när jag har kollat runt i affärerna, så har samma model (OBH Nordica Blender) kostat över 300 kr på samtliga ställen.

För tillfället har jag lite att göra i skolan. Till på måndag ska jag ha läst Heart of Darkness av Joseph Conrad samt förbereda en 5 min presentation om författaren William Blake. Det här är verkligen inte my cup of tea så att säga, men det är en del av Engelska B, så det måste göras. Jag ser bara ingen poäng med det hela.

Nu ska jag fortsätta läsa Heart of Darkness innan det är dags för lunch. Undrar vad jag ska laga för gott.

//erika


Yes

Min förkylning är mycket bättre. Jag låter fortfarande förkyld, jag är täppt i näsan och jag hostar fortfarande, men det är väldans mycket bättre än vad det har varit de senaste dagarna.

I morse så gick jag upp som vanligt, åt frukost och planerade att inte göra någonting fram till simskolan började. Sen frågade Moa mig om jag ville ut på en promenad med henne och direkt tänkte jag, nej det vill jag inte. Vad skulle jag komma på för ursäkt?
Att jag är förkyld? Nä, för som jag skrev tidigare så är ju den mycket bättre.
Att jag inte hinner? Vad har jag planerat idag? Pilla mig i naveln ungefär.
Att det är ngt bra på TV? Reprisen av So You Think you can dance. Nä, det är en patetisk ursäkt.
Hmm, att jag inte har ätit ordentligt? Jag åt en brakfrukost med yogurt, äpple och två knäckemackor med gurka på.
Finns det ingenting jag kan skylla på? Nä, det gör det verkligen inte, och eftersom jag inte har tränat på hela veckan så var en promenad med Moa bästa tänkbara alternativ, så jag klär på mig, slänger upp håret i en toffs, bortsar tänderna, möter snygga cykelkillen i trappuppgången (känner mig inte direkt supersnygg) och möter Moa någon minut senare.

Nu är jag tillbaka från promenaden, och den va helt underbar. Det var nästan så jag föreslog att vi skulle ta en omväg för att kunna gå längre.

Nu ska jag äta lunch, Halloumi och pastasallad, ett säkert kort.

Vi hörs alla glada

kramkram

Bästa tänkbara resultat!

Jag vet att det är fredag, men jag glömde bort att uppdatera igår. Som ni vid det här laget borde veta så innebär torsdagar att det är dags för vägning på viktväktarna.

Jag skrev ju häromdagen att jag va lite nervös för resultatet, och när jag ställde mig på vågen så visade den på 147,6 kg, dvs minus 0,8 sen förra veckan, och minus 5,3 totalt. Asbra!

Med tanke på att jag har varit sjuk hela veckan och inte har hållt mig till progammet till 100% så är det här bästa möjliga resultat.

Hade jag gått upp eller gått ner mindre än 0,8 så hade jag blivit deppig, för jag lever totalt annorlunda nu än vad jag gjorde för en månad sen. Hade jag gått ner MER än 0,8 så hade allt blivit för enkelt, och jag hade tappat gnistan lite. Nu i början tror jag att jag kan gå ner mer än så per vecka, så jag får anstränga mig lite mer helt enkelt.

Förkylningen är mycket bättre. Nu får jag endast några få hostattacker och näsan rinner inte alls lika mycket som tidigare. Kommer alltså kunna jobba som tänkt i helgen. Hela den här veckan har jag väntat på att samtal från styrelsen i Söderörn Simsällskap, men det kommer aldrig. Vill veta NU!

Nu ska jag ha en trevlig hemmakväll.

kramkram

Död!

Jag är helt död. Jag sov jättedåligt i natt och hela dagen har jag hostat som en galning. Jag försökte sova lite innan jag skulle till jobbet, men jag hostade bara. Egentligen var det kanske lite oansvarigt av mig att gå till simskolan idag, men jag ville verkligen visa att jag ställer upp, så jag åt några tabletter, packade väskan med halstabletter och nässpray och begav mig iväg till simhallen.

Mitt jobb i hallen idag var att hjälpa till där det behövdes. Jag sprang mellan stora och lilla, styrde upp lektioner när de som jobbade inte visste vad som skulle göras och tog emot frågor från föräldrarna. Ni som har varit i Torvalla vet att längs ena väggen är det endast glas, och en dag som idag, med sol hela eftermiddagen, gör att stora bassängen blir en bastu och jag och Johan, elittränaren, höll på att svettas ihjäl på bassängkanten, för vi badade ju inte. Gud va varmt det va.

När jag kom hem klev jag direkt in i badrummet och tog en svalkande dusch, och det va välbehövligt.

I morgon är det vägning, och det kan verkligen gå hur som helst. Vi får helt enkelt se.

Kram på er!

Jobbigt och tungt

Hej alla läsare.

Just nu går det lite tungt. Jag är hemma sjuk, och har inte mycket ork till att göra annat än att sitta och plugga och glo på TV, detta leder till att jag är mer frestad att äta de få onyttiga sakerna jag har här hemma.

I söndags efter kickoffen för simskolan så åkte jag till Coop Forum för att handla lite läsk och Halloumi (som jag har blivit beroende av), och hungrig som jag var svängde jag förbi chipshyllorna och plockade upp en chipspåse. MEN sen gick jag förbi naturgodiset och bytte ut chipspåsen mot naturgodis. Vid kassan plockade jag även upp en mörk chokladkaka. Detta i sig är både bra och dåligt. Nog för att jag hade points sparade, men jag behövde egentligen inte det, men det som är bra är att jag ställde ner chipspåsen och bytte det mot ett lite nyttigare alternativ.

Jag åt inte upp allt naturgodis under söndagskvällen så hela måndagen gick jag och smååt ur skålen. Det var inte mycket, det kostade 33 kr och ni vet hur mycket (lite) naturgodis man får för det, men det kändes inte bra att inte kunna stå emot frestelsen. Till frukost igår åt jag två rostade bröd och ett ägg, till lunch åt jag Halloumiost och pastasallad och idag åt jag exakt samma sak. Nog för att jag har skärpt mig ordentligt när det gäller matlagningen, men jag orkar inte laga mat när jag har bra mat redo att värma upp i kylskåpet, så det fick bli samma sak igen. Igår åt jag även en påse popcorn efter maten och idag åt jag ett paket mariekex som jag köpte när jag va och handlade honung så jag kunde dricka varm mjölk med honung för min onda hals. Idag har jag även druckit lite blåbärssoppa.

Jag har inte ätit jättemycket över mina pointsantal, men det som gör mig frustrerad är att jag inte har kunnat stå emot frestelsen.

I fredags hade jag första lektionen för terminen, än kan jag inte säga hur det är i jämförelse med engelskakursen i Uppsala, men det kändes konstigt att gå från att ha suttit i en stor föreläsningssal med ca 80 pers till ett litet klassrum i ena hörnet av skolan med ca 15-20 pers. I fredags analyserade 4 Shakespearesonetter, och på torsdag ska vi analysera två längre texter, Paradise Lost och The Wife of Bath's Tale. Fasiken vad det inte är min grej. Jag gillar inte riktigt den delen av engelskan. Jag vill läsa grammatik och språkstruktur, kulturen i engelskpråkiga länder eller om språkhistorien. Inte sånt den här kursen handlar om helt enkelt. men det är bara att stå ut.

Igår började även simskolan. Det var HELT UNDERBART att vara tillbaka i Torvalla, och hela den här veckan ska jag vara på plats och övervaka uppstaten, superkul att få det förtroendet.



Jag behöver nu eran hjälp. Jag behöver PEPP, skriv en kommentar som peppar mig helt enkelt.

Nu ska jag försöka sova bort den här jobbiga förkylningen. Hatar att vara sjuk.

Ha det bra!

//erika


RSS 2.0