Mellandagarna

Jag har egentligen 10000 saker att skriva, men jag får aldrig till det.

Nu har för många frågat vad jag önskar mig i födelsedagspresent, så här kommer en uppdaterad önskelista.

Klockradio med ipoddockningsstation
Tales of beedle the bard Bok av JK Rowling på engelska
Hårfön 
Sittkuddar/puffar
Skohylla max 60 cm bred
Dammsugare i Bra kvalitet
Sänglådor med hjul och lock
Extern hårdisk 
Symaskin Liten och enkel
Scrapbookinggrejer  
Presentkort på Akademibokhandeln

så där har ni den!

nui ska jag sova, jobb imorn
kramkram

Jag är såå glad

Och Lättad.

Igår hade jag gått ner 0,1 kg. Kan verka som ingenting för många av er, men bara faktumet att det var minus på vågen är jag så himla glad över.
Som ni vet har det varit tungt tidigare i veckan och jag har verkligen inte skärmt mig med maten och jag kan inte motionera över huvud taget pga höften. Jag ska göra allt jag kan att bli bra i höften nu över jul, och det innebär att inte gå långa sträckor och över huvud taget inte springa/träna eller nåt i den stilen. Jag ska fortsätta ära Ipren för höften MÅSTE bli bra.
Så, slutklagat.
Efter nyår ska det bli banta av.

Igår hade vi julavslutning för simlärarna i Torvalla här hemma hos mig. Vi va väl 10 stycken här, och det va inga som helst problem. Vi satt på golvet och i sängen och jag tror inte att någon klagade. Jag fick till och med en Amaryllis av Karin och Mattias. Tack så mycket!!. En av sakerna vi gjorde igår va att prata om vad som har gått bra och dåligt under terminen, och när vi skulle dela med oss med vad vi tyckte hade gått bra så blev det nästan en liten hyllning till mig:) Blev jätteglad. Jag vet att med mig på kansliet har kommunikationen mellan simlärarna och oss blivit mycket bättre, men det är ju för att jag är i hallarna så mycket. Det är roligt att gå till jobbet, och jag längtar till våren när vi ska fortsätta bygga på det vi har börjat med här. Det ska bli så roligt och att jobba med våra simlärare är så roligt.
Jag älskar mina simlärare, de är underbara och. Tack så mycket!

Nu ska jag börja med sista rycket med skolan. Har en reflektion och en bok att skriva tills på måndag.

Kram på er!


Angående morgondagen

Det kommer inte ha gått bra. Har bara mig själv att skylla så jag får bara ta nya tag.
Är dock inte så motiverad för tillfället, men jag ska göra så gott jag kan fram till nyår, då ska jag köra gärnet.

Kramkram

Förklaring

När jag skrev förra inlägget va jag väldigt nere och det var inte så ljust i tillvaron direkt. Nu har det vänt. Både bokstavligen och i mitt huvud.

För det första: DET ÄR SNÖ UTE!!!! Jag kan inte annat än bli glad av snön och allt blir så mycket ljusare och roligare. (roligt blev de utan tvekan för alla människor på torget på södertörns högskola när jag i går gjorde världens snyggaste vurpa, folk runt om kring mig asgarvade)

Sen har det också löst sig på de flesta plan för mig.

Jag va jätteorolig över skolan sist jag skrev. Jag hade inte fått böckerna och tills imorn skulle vi ha läst tre böcker och skrivit en reflektion på en av dom med referenser till vår kurslitteratur. Jag va körd. Jag hade dessutom ingen mat hemma, lägenheten va stökig, pengarna i plånboken bara försvann och jag hade ont i höften. Helgens dejt blev även inställd. Det va tungt helt enkelt. Jag kände mig misslyckad och att jag hade tagit vatten över huvudet när jag trodde att jag skulle kunna jobba 60 % och plugga heltid. Dom där 60 % har snarare varit 100 % (den här veckan jobbade jag 47 h till exempel) och den här delkursen innehåller mycket mycket mycket mer plugg än de andra. 

Sen i måndags vände allt. Eller det började väl egentligen på söndagen när jag valde att åka tidigare från huddingehallen för att handla. Innan jag handlade tänkte jag att det är väl lika bra att jag åker förbi Torvalla och kollar till dom och sekunden jag gick in i hallen spred sig lugnet. Jag va på hemmaplan. Jag vet EXAKT hur torvalla fungerar och jag har total koll på alla simlärare barn och föräldrar. Jag gick runt där en timme ungefär och pratade med simlärare, tränare, föräldrar och personal och även fast jag inte va glad innombords, så var det mycket lättare att hantera. Jag åkte sen och handlade massa mat och sen bar det av till mormor och morfar för middag och tredjeadventsmys. När jag kom hem igen så städade jag så när jag på måndag morgon vaknade var det mycket lättare att gå upp. Att det sen var ett vackert snötäcke på marken och jag vaknade upp utvilad gjorde det hela mycket enklare.

På lektionen sen så visade det sig att nästan inga hade fått böckerna (lång leveranstid på adlibris) och läraren bestämde sig då för att vi inte behövde lämna in reflektionen förrän på måndag nästa vecka. Jag hade även min nya minidator med mig och efter lektionen surfade jag in och det visade sig att våra tentor var rättade och att de fanns att hämta på expeditionen. Jag klarade den!!! Så underbart. På väg från expeditionen till bussen gjorde jag den där urtjusiga vurpan och vi skrattade så vi grät, så det va med ett leende på läpparna jag satte mig på bussen och åkte hemmåt genom ett vackert snölandskap.
Jag visste att jag inte skulle få böckerna förrän tidigast idag, så jag var inställd på att jag aldrig skulle hinna läsa båda böckerna och att det va inget jag kunde göra åt det så jag åkte till Haninge Centrum och köpte lite julklappar. Jag köpte även ett par HELT UNDERBARA stövlar på din sko, de är i beige fakemocca med pälsdetaljer. Man kan antingen vika ner den översta delen eller så har man dom som dom är  och då går dom nästan hela vägen upp till knäna. De kostade i och för sig 500 kronor, men jag behövde verkligen nya vinterskor. Älskar dom.
Väl hemma igen slog jag in alla julklappar jag hade och ni vet hur jag älskar paketinslagning.

Idag hade jag ställt klockan på halv 7 och efter tre snoozningar gick jag ner till tvättstugan och tvättade massor med kläder. Jag va klar där klockan 10, och halv 12 fick jag ett sms om att mina böcker hade kommit! Traskade då till Ica nära och hämtade dom och jag har nu läst ut ena boken tills imorn. Den va på 176 sidor och det tog kanske 2,5 h sammanlagt. Väldigt lättläst med andra ord. Jag får helt enkelt ordbajsa på under analyseringen av den andra boken. Det löser sig helt enkelt.

Jag ska göra mitt bästa med maten över jul och nyår, men efter nyår ska jag skärpa mig ordentligt. Jag vill verkligen ha mina tatueringar och det finns bara ett sätt att få dom. Ska även dra åt spenderarbyxorna ordentligt så jag kan spara så mycket som möjligt så att USAresan blir av i sommar.

Tack för dom fina kommentarerna. De värmer!

Nu ska jag städa lite till.

Kram på er!

utsidan

På utsidan är jag glag, har nära till skratt och pratar.

På insidan är det mörkt, jag hör själv hur falska mina skratt låter och helst av allt vill jag bara hem och gråta.

Det är mycket och tungt nu.

Återkommer

hrm

+ 0.8. Inte bra Erika, inte alls bra.
Nya tag.

I Tisdags, mysig bio med J. Hoppas på fortsättning i helgen.

Hela veckan jobb på kansliet med underbart roliga människor. En del klickar man bara med helt enkelt.

I helgen jobb i huddinge och läsning av böcker.

Nu, lek med nya skol och jobb minidatorn.


Kram på er!

//erika

Oväntat resultat

Hej på er!

Idag va det dags för vägning och jag väntade mig inte ett bra resultat. Jag har inte tränat på evigheter och jag har inte skött maten på bästa sätt. Jag blev därför extra glad när jag hade gått ner 0,6 kg, ligger nu på 141,2 kg, endast 0,3 kg från nästa stjärna och 1,2 kg tills jag är under 140. Trevligt värre.

Just nu sitter jag och slappar framför TVn, ska inte jobba eller plugga alls ikväll, så att jag i morgon kan fokusera mer, måste vara lite ledig också.

Imorrn blir det jobb på förmiddagen, sen ska jag försöka smita så fort som möjligt för att plugga på eftermiddagen. Helgen går i samma tema, men på måndag har jag tentan så efter det blir det lugnare. Ska försöka få till en dejt i veckan=)

 

Kram på er!

 


Effektiv onsdag.

Klockan är endast halv 3, men jag har redan hunnit med massor idag.

I morse var jag hos läkaren med min onda höft. Det var som jag trodde, dvs en inflamation i höften. Jag får inte anstränga mig på två veckor och ska äta en iprenkur. Jag ska fortsätta på ryggjumpan och ta promenader, men utöver det får jag inte träna. Skönt att få en diagnos. Höften är förjävlig ibland verkligen.

Efter läkarbesöket satte jag mig på Paus i haninge centrum med en morotskaka och en cola zero och gjorde lite planering för simskolan. Vi har snart julavslutning och jag vill vara väl förberedd. Vi har delat upp det så att de som jobbar i Huddinge/Vårby ska till Vårbyhallen och de som jobbar i Torvalla ska hem till mig. Jag ska låna det gemensamma utrymmet, så vi har gott om plats. Det ska bli kul faktiskt, få träffa alla utanför simhallen och i annat än baddräkt och blött och stripit hår.
När affärerna öppnade vid 10 gick jag runt och handlade både nödvändiga och onödiga saker. Precis som det ska vara med andra ord=) Jag passade även på att förlänga mitt mobila bredband hos tre och då kunde jag för 200 kr mer i månaden få en minidator, så det tackade jag ja till. En HP mini 110c kommer hem till mig på fredag. Och den är Rosa, vad annars. Supernöjd är jag iallafall.

Väl hemkommen satte jag igång och skriva en del av julkorten jag köpte idag och mitt i skrivandet ringer Catherine, min kompis från Australien som jag lärde känna när jag va au pair i USA. Hon hade besök av Catharina, en svensk tjej som jag också lärde känna i USA och vi pratade minnen och planer en bra stund. Superskoj att prata med dom igen. Ska verkligen försöka åka till USA i sommar, Catherine ska också till minnesota, så det vore ju perfekt!

nu ska jag packa väskan och sen ska jag till Torvalla och jobba (vad annars).

I morn är det vägning. Hua, det har nog inte gått bra=(

22 dagar kvar till julafton!!!

kram på er!

RSS 2.0