Ni är duktiga ni.

Ni vet att det är Torsdag och vad det innebär. Hittils har mitt besöksantal varit mer än dubbelt så stort än andra dagar. Der är lite kul att ni kan mitt schema så tydligt.

Den här veckan har jag verkligen inte skött mig. Jag har "tagit ledig" från Viktväktarna och inte avstått saker som jag verkligen ha velat haft. Jag va således lite orolig över hur det skulle gå idag, men det gick bra. Minus 0,7 kg, dvs 11,1 kg sammanlagt. 


Igår när jag va och handlade var jag så himla godissugen. Jag bestämde mig tidigt att om jag skötte den övriga handlingen som jag skulle, dvs inge chips, kakor, godis eller annat strunt ska jag köpa en chokladkaka, och det gjorde jag. Vanligtvis hade det inneburit att jag köpte en 100 gr marabouchoklad, men igår köpte jag en sån där pytteliten (5x3cm) och det räckte alldeles lagom kände jag. Jag var superstolt.

Den här veckan är superlugn, hade bara simskola igår, och eftersom jag precis har haft en tenta så är det lugnt på skolfronten också. Idag och i morgon har jag telefontiden på kansliet men utöver det har jag inte så mycket inbokat. Imorgon ska jag till Farmor och Farfars grav i och för sig.

Jag är lite förkyld så jag skippade träningen idag. Jag får verkligen inte bli sjuk nu, för om en vecka börjar Världscupen i simning. För mig börjar det på fredagen, 12.00 och 14,10 landar Canada, dom ska jag hämta i bil på Arlanda, och sen så är det möte på kvällen. Det går inte att förklara vad som är så roligt, men för mig är det verkligen en av årets höjdpunkter.

Nu ska jag njuta av torsdagskvällen.

Kram på er alla!

//erika

Nästa belöning

Många har på sista tiden frågat vad jag ska ha för belöning för nästa målvikt och jag har fram tills nu inte vetat vad det ska bli, men nu har jag kommit på det!

Jag ska förbättra min tatuering. När mamma och jag va i USA så tatuerade vi oss i Washington DC, och jag älskar min tatuering. MEN, den är lite halvdåligt gjort, och man ser knappt färgerna. Jag vill inte ha en ny tatuering, för den betyder så himla mycket, utan jag vill bara förbättra den lite. Kanske även lägga till nåt pyttelitet för att symbolisera min viktnedgång, nåt blad eller så.

Jag har 9,6 kg kvar tills jag når nästa mål, dvs 132,9. Då har jag gått ner 20 kg sammanlagt.


(foten är lite randig för jag har suttit med benen i kors på mitt randiga överkast)


Igår vär vi var hos mormor och morfar och åt middag så vandrade min nya kamera runt hos alla och det resulterade i många roliga bilder. Här kommer ett smakprov:



Nu: åter till tentapluggandet!

kramkram


Vilken kväll

Otålig som jag är kunde jag inte hålla mig från att köpa kamera speciellt längre, så i fredags efter jobbet åkte jag till elgiganten med mamma och köpte mig en underbar fin och rosa kamera

Voila!!

kamera 

Igår var en helt galen underbar dag. Först tränade jag mellan 10-11, ett riktigt ordentligt pass blev det, var svettig som attan. Därefter var det tävling i Torvalla för simskolan och hela ansvaret för att tävlingen skulle flyta på kändes som om det låg på mina axlar. Det började asbra, strulade till sig, vi löste problemet och det slutade på topp. Jag hade aldrig klarat det utan alla trogna simlärare, så om ni läser detta: TACK! Ni är asbra!

Efter tävlingen så åkte jag hem och sov i 45 min innan jag började göra mig i ordning, för det var dags för party. Vi (Helena, Moa, Bengan, Sanna och jag) träffades först hos Moa där de drack drinkar och shottade samt att Moa hjälpte alla med att bli fina. Själv fick jag håret plattat, väldigt snyggt. I liked it. Vi tog 00.10 tåget in till stan och gick sen till Malibu där vi höjde medelåldern ganska rejält kändes det som. Vi ville dansa, och det fick vi. Det spelades bara låtar vi gillade och jag satt inte ner många minuter under kvällen. Fy fasiken va vi hade kul! Vill göra om det snart!
Vi va hemma vid 4, och halv fem sov jag. I morse var jag uppe 9 och jag trodde jag skulle vara mycket tröttare än vad jag är. 




Idag har jag pluggat, städat, pysslat, slappat och ätit middag hos mormor och morfar med tjocka släkten. I morgon blir det ännu mer av samma sak, fast jag kan nog inte pyssla så mcyket, har tenta på tisdag så får nog fokusera på det.


TACK alla underbara som har kommenterat och grattat mig. Det värmer så otrooooligt mycket att läsa dom.

Ha det bra!

kramkram


Digitalkameran är min!!!

WHOHOOOOOO!!!!!

MINUS 2,4 KG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Förstår ni hur glad jag är?!?!?!?!?

Jag hade hoppats på några hekto minus men aldrig i livet hade jag trott att jag skulle gå ner 2,4 kg! Jag fick en till guldstjärna och dessutom fick jag nyckelringen man får när man gått ner 10 % av sin vikt vilket jag nu har gjort. Jag har alltså gått ner 10,4 kg totalt=)

So.. Congratulate me!

kramkram


En rolig grej

För några veckor sen var tv4 i torvalla och gjorde ett repotage om Sarah Sjöström, och nu ligger repotaget uppe på tv4play.

De filmade ganska mycket i hallen och simskolan är med i flera sekvenser. Man ser till och med mig springa lite på kanten (8.16 ungefär).

En liten glimt från mitt jobb bara.

http://tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1278181&renderingdepartment=2.34562



kramkram


ååååh

Usch vad det är jobbigt ibland.
Jag har redan ätit middag, men jag är vrååååålhungrig och jag vill inte äta nån jävla frukt. Jag vill ha chips och kakor. Så är det, punkt slut.

Men jag kan ju inte riktigt det. Jag har redan ätit popcorn (2 points för hela påsen så det är inte så farligt) men jag vill fortfarande mer. Jag har lättglass i kylen och det är svårt att avstå.

Nehepp, kunde inte avstå. Det här är preciiiis varför jag måste hålla mig sysselsatt.

åååååh!!! Varför är det så svårt just nu?!?!?!

Jag vill jag vill jag vill gå ner i vikt, men varför kan jag inte hålla mig ifrån onyttigheterna? Det är fortfarande ljusår från hur mina vanor brukade vara, för de var hemska, men för att jag ska kunna gå ner i vikt måste de bli ännu bättre. Hittils har jag klarat att gå ner 8 kg av de 50 som är mitt främsta mål, dvs under 100, därefter ska jag kämpa mot min målvikt som jag bestämmer senare. Det är omöjligt att avgöra vad min målvikt kommer vara i dagsläget.

Hjälp mig, hur ska jag hitta motivationen som gör att jag kan stå emot frestelerna?

//e


Veckan är över

Helgen har gått bra. Inte perfekt, men jag känner verkligen att jag får ta små steg nu. Den här veckan har jag jobbat mer än 35 h med simskolan, och på det så har jag pluggat "heltid". Att plugga heltid innebär ju inte direkt att man pluggar konstant, men jag har haft flera lektioner samt pluggat hemma också. Träningen hamnar lite i skymundan, vilket inte alls är bra, men den här veckan som kommer har jag planerat in tre träningspass, och då brukar det bli så. Det som står i almanackan blir av. Almanackan är verkligen full. Jag har något inplanerat varenda dag fram till mitten av november.

Jag måste säga att jag stortrivs med mitt jobb. Det jag måste lära mig är att prioritera och planera mer (skolan). Det är snorkul verkligen att vara så aktiv som jag är numera, men det tär på krafterna.

En sak som sker om några veckor är Världscupen i simning. Jag har sett fram emot detta sen i våras och nu är det bara 3 veckor kvar!!! Idag kom Anki (ansvarig för södertörns del i världscupen) och jag passade på att kolla läget lite. Hon berättade att det är bekräftat att Michael Phelps kommer och att det för tillfället är över dubbelt många simmare anmälda till tävlingen än vad det brukar göra! Hon sa att jag mest kommer att hålla till på hotellet och det är ju det roligaste av allt! Fast hämta Michael Phelps på arlanda i privatbil hade ju inte vart helt fel. Jag har simskolan på måndag och onsdag, och det måste jag gå på, annars är jag helt fokuserad på världscupen. Jag längtar sååååååå mycket!!!

Astrid, duktig att hålla sig ifrån sötsaker hela veckan! Jag åt en chokladkaka i går, var i stort behov av energi, och de hade inte så mycket annat i kiosken, men utöver det så hasr jag inte ätit något onyttigt=)


Jag längtar till jul, då är det inte så mycket att göra och jag kan andas ut lite.

kramkram

Hmm, inte bra

Dags för vägning igen. Helgen gick ju uruselt men under veckan har jag skärpt mig, men jag hade endå gårr upp 0.2 kg. Det är ingenting om man ser på det hela taget, men man blir ju endå lite frustrerad.  

Idag kände jag att jag hade tagit lite vatten över huvudet med att plugga heltid, jobba mer än halvtid och träna och banta samtidigt. Jag gick upp halv 6 för att vara i Vårby klockan 8, det tar en timme att åka dit så jag fick gå upp astidigt. Jag sov dessutom inte toppen så hela dagen har jag varit ganska seg. Jag träffade mamma på viktväktarna och jag kände att tårarna va så nära. Jag va sååå trött och jag hade noll ork att åka och träna. Lite sur på mig själv, men jag va verkligen inte pigg och då kändes det onödigt att träna och bli ännu tröttare. Mamma och jag gick och åt middag på Taco Bar istället och nu sitter jag här och är redo för sängen. Det känns som om klockan är över midnatt, men jag får vänta ett tag innan jag går och lägger mig så att jag inte vrider på dygnet.

jag känner mig inte på topp direkt, men jag är peppad för det som är. Jag måste bara lärar mig att ta vara på dagen mer, inte bara stressa igenom den.

Kan jag få lite peppande kommentarer tro? Det vore väldigt skoj..

I morn ska jag tillbaka till kansliet, men då ska jag fanimej ta bilen, det är det värt.

Ha det bra!

kramrkam


Astrid, you´re on!

Postat av: astrid

nej men kom igen nu!! det går ju så bra egentligen! kan du hålla dig ifrån sött den här veckan lovar jag att också göra det. heja heja heja!!

2009-10-12 @ 14:18:29



Okej Astrid, vi kör!
Jag har inte ätit något sött på hela veckan, jag lovar att göra allt jag kan för att inte äta något resten av tiden. Lovar du?

En vecka är slut

Jag vet att det är söndag, men för mig finns det ingen direkt helg längre. Igår jobbade jag 4 h på eftermiddagen och idag har jag jobbat 9 h, jag har liksom inte helg. Jag är ledig på Tisdagar oftast, men då tränar jag på kvällarna. Fredagar är den enda kvällen jag är ledig, men då har jag telefontid på kansliet i stället. Det är lite frustrerande att inte ha någon ledig dag, men det är det värt. Jag älskar mitt jobb. Igår och idag fick vi beröm av föräldrarna, det är sååååå roligt när man får det, kommer sakna det nästa termin när jag inte har egna simlektioner, då kommer jag bara springa på kanten och övervaka.

Helgen hos mormor och morfar gick sådär. Det var rätt mysigt att ha Zoro och gå ut och gå med honom men jag jöpte chips och lite godis till fredagen, och det har jag haft dåligt samvete för.
Det går inte spreciellt bra nu. Jag har tappat lite motivation, och jag har ännu inte kommit in i rutinen med mitt jobb som simläraransvarig för simskolan än, så det är tungt. Jag måste skärpa mig, INGET småätande, chips, godis, kakor och annat skit på ett jävligt bra tag, mer varierande mat och mer frukt. Jag köper hem frukt som jag sen inte äter och till slut slänger för att det har blivit gammalt. Inte alls bra.

I morgon är en låååång dag. Först har jag skola mellan 10-12, efter det ska jag hem och plugga lite innan jag åker till Torvalla och städar i vårt förråd där. Det är inte alls välorganiserat och det står en motionscykel mitt i rummet som gör det väldigt krångligt att komma fram till plattorna och pärmarna. 16:30-19:00 jobbar jag och 20:00 är det dags för ett baspass på friskis och svettis innan jag åker hem. På tisdag får jag äntligen ta det lite lugnt, då ska jag bara jobba i huddinge några timmar på kvällen.

Just nu sitter jag och tittar på harry potter på TV. Jag vet att folk tycker jag är knäpp som älskar Harry Potter så mycket, men det skiter jag i, jag är rätt normal annars så en liten udda sak som det gör inget=).

Vi hörs och syns

kramkram

resultatet

Jag har gått ner! 0,1 kg!!!!! Haha.

Skämt åt sido så är det lite svårt nu. Jag har inte kommit in i mina nya rutiner med att jobba 60 % plugga 100 % plus alla de extra sakerna man har på schemat. Det är inte det att jag är motiverad, utan jag måste bara lära mig att planera och prioritera rätt saker.

Nu är jag hos mormor och morfar och ät hundvakt. Jag tänker faktiskt ta en bulle (inte 11) om jag blir sugen på en, för livet handlar inte om att avstå det man gillar, utan om att kontrollera begäret.

Ha det bra!

kramkram

Onsdag

Jag är nog knäpp på riktig. Jag började skriva det här inlägget på engelska, och jag hade skrivit över halva inlägget innan jag insåg vad jag höll på med. Så går det ibland.

Jag glömde att skriva att jag har fått tillbaka min literaturtenta, och jag fick VG!! VG!!! JAG!! På en LITTERATURTENTA!!! Helt otroligt. Litteratur är verkligen inte min grej så jag blev jättechockad och självklart glad. I morgon ska jag hämta tentan och se hur bra jag hade skrivit. Får även VG på hela kursen så vitt jag förstår. Mitt första VG på universitetet.

I morgon är det dags för vägning igen och jag känner som jag gjorde förra veckan, att det kommer gå åt hellveta. Jag har ätit ungefär likadant som förra veckan, men dock har jag motionerat och varit mer aktiv än förra veckan, så det ska bli spännande att se.

Direkt efter morgondagens lektion så kommer morfar och hämtar mig och sen ska jag bo hos dom till på lördag för jag ska vara hundvakt medan de är på kryssning. Jag planerar att plugga mycket men svårast av allt kommer att vara att stå emot alla godsaker som finns hos dom. Jag kan ju inte direkt be dom tömma huset på alla godsaker, för det finns MASSOR, skulle liksom inte funka. Jag måste helt enkelt vara duktig och inte falla för frestelsen helt enkelt.

Nu är det dags att städa och skriva packlista.

Vi hörs.
kramkram


What a workout!!!

Idag har jag varit ledig, vilket har inneburit en promenad med Moa, lunch och annat smått och gott hos mormro och morfar, handling på Willys och en vetekudde inne i centrum samt träning nu på kvällen, och fy sjuttsingen vilken träning det blev. Jag va lite sen när jag cyklade till träningen (tog 8 minuter, REKORD!), så när jag kom dit så var jag fortfarande full av adrenalin, och dessutom var en gammal gammal gammal kompis(?) där och då kommer tävlingsinstinkten fram. Jag ville bevis att även fast jag är tjock så kan jag jumpa på ordentligt. Jag sprang om henne och jag gav inte vika på någon av styrkeövningarna. Jag va fortfarande full av energi när jag kom ut därifrån, så cykelturen hem gick fort av bara farten.

För ca en vecka sen så fick jag ett mail från min au pair familj om att de hade fått en dotter, Lauren Marlene Blake föddes den 29 september. Jag svarade på en gång Grattis och lycka till och nu har jag fått ett svar där de ber om ursäkt för att de inte har svarat på mina brev och mail under sommaren. Vicki var sängbunden 8 månader av graviditeten och var tvungen att ta sprutor varenda dag. Jag förstår att det hade det tufft, men är jätteglad att jag än en gång har kontakt med dom. Hoppas det håller i sig.

Nu ska jag titta klart på Law and Order, och sen ska jag sova.

Ha det bra alla glada så hörst vi snart igen.

kramkram

äntligen tid

Ni anar inte hur mycket jag har haft (och har) att göra. I torsdags så hade jag tvättstugan mellan 10-13, efter det träffade jag Jonatan, sen till viktväktarna och direkt efter det så åkte jag till Uppsala för att träffa mina kompisar från Engelskan där. Jag va hemma vid midnatt och klockan 9 morgonen efter var jag på kansliet för simskolan i Vårby för möte och genomgång av massa saker. Åkte därefter till Ica MAXI och köpte en jobbmobil och sen hem och fixa mig lite för på kvällen åt jag middag och gick på bio med Carin, återigen hemma vid midnatt. Igår morse var det träning mellan 10-11. Hem och städa och fixa lite innan jag vid två åkte till Torvalla för att prata med simlärarna. 16:20 började jag själv sen jobba i Huddingehallen och så fort jag va klar så rusade jag in i duschen och körde sen hem till mormor och morfar för middag med släkten. Hem och sova och nu sitter jag här och har ÄNTLIGEN tid att skriva det här efterlängtade(?) inlägget.

När jag gick och vägde mig i torsdags var jag helt inställd på att jag hade gått upp. Bombsäker verkligen. Döm om min förvåning att jag hade GÅTT NER 1,3 kg!!!!! Helt otroligt. Nu har jag bara 1,9 kg kvar tills jag för köpa min efterlängtade kamera. whoppie!

Det var hur kul som helst att träffa kompisarna från Uppsala igen. Jag saknar verkligen dom, jag vet att jag har sagt det förr, men dom är hur bra som helst. Dom fick "medlemskorten" jag hade gjort till dom, dom blev jätteglada.

I går var första gången jag jobbade som simlärare i huddinge och man kan väl säga att jag gick från urusel till perfekt på fyra grupper. Första gruppen var HEMSK på många sätt, många av barnen behövde konstant hjälp och jag visste inte riktigt hur jag skulle bete mig i den för mig nya bassängen . Sista gruppen däremot var helt perfekt, och flera föräldrar kom fram och berömde mig i slutet, det är alltid kul.

Bion i fredags va jätterolig. Vi såg the Ugly Truth, med Katherine Heigl och Gerard Butler, och jag asgarvade flera gånger. Det är en typisk tjejfilm, men det var precis vad vi behövde. Tack Carin för besöket.

Nu ska jag börja städa, det blir ohyggligt stökigt hemma hos mig numera, och jag måste verkligen komma på ett bra system för mina grejer. Klockan 3 är det dags för jobb igen, den här gången i Torvalla, och det är så skönt att för en gångs skull "bara" vara simlärare.

Tack och hej!

kramkram

RSS 2.0