jag överlevde helgen

Nu är lektionerna slut för dagen och jag sitter och fördriver tiden fram tills det  är dags att gå och träna.
Jag var jätteorolig över hur helgen skulle bli. I fredags fick jag lön från Folksam och för första gången på länge hade jag lite pengar att spendera. Detta är en stor fara för mig, för det innebär mer skräpmat.
efter skolan i fredags gick jag och handlade mat, och jag klarade mig galant. Det enda onyttiga jag köpte var ett paket lättglass, men jag lyckades hålla mig borta från chipsen och kakorna. Flera gånger var jag på väg dit, men varje gång vände jag om.
Nytt för det här året är att jag tränar tre gånger i veckan. Måndag, Torsdag och Lördag, och på lördagen var det dags för premiär för morgonpasset. 11,00 var jag på plats, och det var jättejobbigt. Hon som ledde passet var superduktig, och jag sprang nog mer än någonsin. Hela sista låten (shrek "Im a beliver") sprang jag, och det är nog rekord för mig. Väl hemma igen åt jag lunch (yoggi och müsli) och sen satte jag mig och pluggade. Till middag åt jag tacoköttfärs med makaroner.
 
Flera gånger under helgen har jag varit påväg att gå och köpa en chipspåse på närbutiken, men varje gång lyckades jag hålla mig. Väldigt stolt över mig själv.

Nu orkar jag inte sitta och fördriva tiden längre. Går hem och håller tummarna för att jag kommer iväg och tränar sen. (det tror jag nog)

Tack för kommentarerna till förra inlägget. Alltid lika roligt.

kramkram


duktiga jag.

Jag köter mig exemplariskt!!!
Det är idag fredag. Jag har ätit frukost, lunch och middag alla dagar utom en, så jag åt så sen frukost att det blev en och samma sak. Jag har tränat två gånger på friskis och svettis och tagit promenader varje dag.
Hur bra är inte det??? Idag ska jag dessutom ta en extra promenad, och sen ska jag träna på friskis och svettis imorn igen.

Nu har jag föreläsning snart, och jag längtar såååååå mycket efter min dator som jag verkar få i slutet på nästa vecka. Vi hörs snart igen.

//erika


det funkar ganska bra,

Nu har jag tagit mig till mina förra skollokaler för att sätta upp lite lappar om studentlitteratur till salu, och då passade jag på att sätta mig vid datorn och kolla mailen och så.

Livet utan dator funkar oväntat bra. Ett problem som har uppstått är att jag måste lämna studieförsäkran till CSN innan jag får några pengar från dem, och det kan jag inte göra utan mib dator, för man oggar in med e-legitimatrion, och den har jag på min dator,

Igår skötte jag mig exemplariskt. Helt enormt bra.

Jag gick upp och gjorde mig i ordning på en gång, sen satt jag och skrev annonserna för studentlitteraturen jag ska sälja och lyssnade på radio (inte TV) samtidigt. Kvart i tolv gick jag till skolan, och där var jag fram till halv 3. Då gick jag hem och åt en sen lunch (det blev ju en sen frukost också) (minestronisoppa med vitlöksbröd, det låter mer avancerat än vad det är, Soppan är från Varma koppen, och vitlöksbröden gjorde jag i brödrosten). Jag läste lite i min bok jag fick av mamma i födelsedagspresnt, och sen gickjag och tränade i mina nya träningskläder som jag fick av Filip och Filippa i julklapp. Byxorna är helt underbara, men tröjan är lite för tight, så den skippar jag nästa gång.  När jag kom hem åt jag tacoköttfärs med pasta och jag tog även fram gurkan för att skära upp lite av den, men då upptäckte jag att den var möglig.

En sak som är otroligt viktig för att jag ska lyckas med det här, är att jag har en daglig rutin, och om jag fortsätter åka ner till Haninge så fort jag kan, så kommer jag inte klara av att hålla den rutinen. JAg kommer därför bara åka ner om jag behöver det. Var tredje vecka eller så, om inget annat kommer upp.

Nu ska jag gå och sätta upp annonserna, sen ska jag gå hem. Det blir dagens motion, det tar ca 45 minuter att gå hem. Till middag idag ska jag försöka mig på en omelett. Det är gott och inte alltför onyttigt.

kram på alla

PS. Jag har väääärldens träningsverk från igår, och det var endå det lätta passet, på torsdag blir det ännu värre..

dött på ett tag

hej alla läsare.

Just nu sitter jag på jobbet och har taigt mig en liten paus från alla dessa Bangkokflygförseningar. Jag börjar tröttna på dem.

Jag är/var supertaggad att börja blogga mer ordentligt den kommande veckan. Den veckan då jag verkligen ska ta tag i träning, mat och allt annat. En del av det är ju bloggandet, som jag vill ska öka ordentligt, men det kommer bli problem.

Jag har ingen dator.

I måndags lämnade jag in min dator på reparation. f2, Ä och bakåtknappen har ramlat av. Tanken var att jag skulle låna min gamla dator som Mamma idag använder, tills jag fick tillbaka min. Gubben (kille på 25-30 år) på expert sa att det skulle ta från 3 arbetsdagar till två veckor innan jag fick tillbaka min. Nu är det så lägligt, att min gamla dator har lagt av. Den vill inte funka mer, så jag står utan dator. Detta fick jag reda på idag. Jag ringde de som ska reparera min dator och de sa att de inte ens hade fått in den, och att det därefter tar ca 10 arbetsdagar innan jag får min dator tillbaka.

Jag är körd.

Ingen dator. Hur gör man då? Jag har (sen datorn kom) alltid haft tillgång till att kolla min mail varje dag. Och det har jag gjort. Det är inte bara mailen. Betala räkningar? Kolla tågtider? läsa nyheter? strösurfa? Hemma i Uppsala har jag inte så mycket annat att syssla med än att sitta vid datorn och tvn. Vad gör man?

Jag har varit i Uppsala i två dagar, båda dagarna utan dator, och det har varit väldigt frustrerande. Nu har det endå varit okej, för jag har vart här på Folksam och kunna läsa nyheter och bloggar och sånt. Mailen kan jag inte kolla här alls.
Jag har inte kollat min mail sen i tisdags kväll. Det är nog rekord för min del.

Räkna inte mer uppdateringar här så ofta, men jag kommer snart tillbaka.

Någon som har en dator till övers?

//erika

10 januari 2009

Varenda gång jag ska stta mig och uppdatera far tankarna iväg någon annanstans. Det är inte meningen.

Idag är det då lördag. Jag har varit här i Uppsala sen i tisdags.

I söndags när jag va hos pappa och firade min födelsedag så gick vi in en snabbis på Blocket för att se om det fanns något bra kylskåp med en frys ovanpå, inte frysfack. Tro det eller ej, det fanns det!!!! Dagen efter lånade jag mormor och morfars bil och åkte och hämtade det. 250kr, och det är ganska fräsch för att ha några år på nacken.

Med inköpen av kylskåpet så uppstod det ju ett litet problem. Det måste upp till Uppsala, och det är ju inte direkt något jag kan ta på tåget heller. Så jag ringde Helena och Emma och de gjorde mig sällskap på en liten roadtrip i mormor och morfars Volvo. Det passade ju ypperligt in med att få upp resten av mina grejer också. Fick ganska många stora och otympliga grejer i julklapp och födelsedagspresent och sen hade jag redan en stor resväska med mig när jag kom ner till Stockholm. Vilken timing.

Sen jag kom tillbaka hit till Uppsala har jag mest pluggat. Vårt grupparbete är i princip klart, nu har vi bara redovisningen kvar, och den är ju ganska lätt. I onsdags fick vi tillbaka hemtentan vi gjorde för delkurs tre, och som jag trodde fick jag underkänt. Jag är inte alls förvånad, klart att jag hoppades att bli godkänd, men samtidigt visste jag att jag hade kunnat göra bättre ifrån mig.


Igår kväll var jag hos en av mina pluggkompisar och tittade på Lets Dance, det var meningen att vi skulle vidare ut, men alla var så himla trötta så vi stannade hemma och prata om allt och inget. Jag va väl hemma runt midnatt.  Morgan Alling va ju helskön, men va sjuttsingen tänkte Jessica Almenäs?? Den där klänningen är något av det fulaste jag sett.


Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Jag blev klar med hemtentekompletteringen igår, och imorn ska jag göra klar min redovisning för grupparbetet.
Juste. Idag gick jag till hemköp och hämtade min julklapp från Folksam. En kastrull från OBH nordica, en liten, alldeles lagom för mig.

Jag måste säga att det inte är speciellt kul att blogga utan kommentarer, så uppmuntra mig med lite kommentarer tack. Jag vet att det är emellan 7-15 personer som läser varje inlägg, kom igen nu. Någon kan väl kommentera.

//erika

tredje dagen på det nya året

Nu är det lördag. Igår jobbade jag på Folksam igen, så det känns inte som lördag alls. Snarare en tisdag som man råkar vara ledig på, och när jag vaknade imornse tog det ett bra tag innan jag insåg att jag inte måste gå upp snart. Det är en underbar känsla.

Idag ska jag ha födelsedagsmiddag med några kompisar. Som det ser ut blir vi tre stycken. Alltid något. Kanske två stycken tillkommer. Någon annan som vill komma? ni är välkomna klockan sex hemma hos min mamma.

Imorn ska jag fira min födelsedag hemma hos pappa, och på bnegäran kommer här en uppdatering av min önskelista:

  • Prydnadskuddar i Rosa/lila/vitt/grönt
  • Scrapbookinggrejer- alla möjliga saker
  • Kylskåp med separat frys, ca 150 cm
  • Badrum/köksförvaring som man kan sätta upp med sugproppar på väggen
  • Prydnadsdoftgrejer (typ Airwick)
  • Tales of beedle the bard. Bok av JK Rowling
  • Presentkort på Akademibokhandeln
  • DVDspelare, basic, vill bara kunna titta på film på tvn. Inget "flashigt"

Fikan som jag skrev om i tidigare inlägg blir aldrig av, vilket är både bra och dåligt, och jag borde ha insett det tidigare. Killar är riktigt konstiga ibland. Finns det normala killar? om ja, kan någon visa mig en? Men tro inte att jag är alltför besviken, jag har ju trots allt vetat om det innerst inne, men har inte velat tro på det.

Nu är fukosten färdig.
kramkram

RSS 2.0