vad är fel på mig?

Jag ramlar heeela tiden. när snön kom halkade jag stup i kvarten, och ramlade på knäna och rumpan hela tiden. Idag när jag var påväg hem från träningen ramlade jag än en gång, nu fanns det ingen mjuk snö att landa på, utan asfalkt täckt av slask. Hur trevligt var inte det? Byxorna blev dygnsura och skorna står på tork. Usch.

Träningen gick bra. Inte superbra, men inte heller dåligt, bra helt enkelt. Jag har skoskav på ena foten av mina nya skor, och det gjorde ganska ont i mina träningsskor. När jag kom hem hade jag fått en blåsa på blåsan. Ajaj.

Imorn blir det hemtenta till tusen. Har kommit på vad jag vill skriva om!

kramkram

Updatering av Önskelista

Jag kom på att risken för att man köper samma sak som någon annan, så om man har bestämt sig för vad man vill köpa kan man höra av sig till min mamma, mail eller telefon.

Gud va det här med min önskelista blev seriöst nu helt plötsligt. Jag fyller ju trots allt bara 22.

Idag ska jag städa lägenheten, det behövs verkligen, och sen ska jag försöka få ett grepp om min hemtenta som skriker efter lite uppmärksamhet.

Snart kommer jag lägga upp en lista som handlar om hur livet som tjock är. Sådana saker som en smal person troligtvis inte tänker på. Håll utkik.

kramkram

Vägning och mätning 081123

Jag hade heeelt glömt bort att lägga in de senaste måtten.

Mått:
Byst: 134
Midja 140
Höft 147
Arm 41
Vikt: På morgonen den 22 och 24 vägde jag 148,5. På kvällen den 23 vägde jag 150,2. Vad säger det egentligen. Någonting däremellan?
Den 23, dagen då jag vägde mig på kvällen, hade jag varit på dop och ätit allt för mycket. Även med all den "skiten" i magen, vägde jag bara 0,3 kg mer än sist, när jag sen vägde mig på morgonen, var 1,5kg borta. =jag har gått ner!!!
Nu ska jag äta bättre den här veckan, och vi får se hur det ser ut i helgen när jag väger mig igen.

Vad ska jag köpa Filip och Fillipa i julklapp?. Vad önskar ni er???

kramkram

Min önskelista

Efter lite tjat kommer här årets önskelista.

•1.    Datorfodral (sleeve): till en 17 tum bärbar dator

•2.    Prydnadskuddar i Rosa/lila/vitt/grönt

•3.    Laptopbord för knät (IKEA Laptopstöd BRÄDA)

•4.    Fotoalbum för 200 bilder

•5.    Scrapbookinggrejer- alla möjliga saker

•6.    Kylskåp med separat frys, ca 150 cm

•7.    Enya- a winter came (CD)

•8.    Cykelsadelöverdrag- mjukt och fluffigt gärna färgglatt

•9.    Camilla Läckberg - Sjöjungfrun (bok)  

•10.  Badrumsförvaring som man kan sätta upp med sugproppar på väggen

•11.  Mys/innetofflor, lite hårdare sula

•12.  Träningskläder: Storlek: överdel 54, nederdel 56

•13.  x-krokar

•14.  USB-fördelare

•15.  Prydnadsdoftgrejer

•16.  Skopa-Metall - för att dricka vatten ur i köket.

•17.  Tales of beedle the bard av JK Rowling

•18.  Mamma Mia the movie (DVD)

•19.  Presentkort på Akademibokhandeln


en liten paus.

jag har varit hemma i Stockholm över helgen, och har därför inte skrivit. Dels har jag varit upptagen med annat, men jag hade inte heller min egna dator med mig, så det blev inte mycket datortid.

Lördagen började med en riktig mysig familjefrukost, och vid ett träffade jag Helena och Moa i centrum. Sist jag träffade moa var i början av sommaren, så det var kul att träffa henne. Jag åkte direkt från centrum till Tumba där filip spelade handbollsmatch, och sen mötte vi upp Filippa vid centralen och åkte tillsammans till restaurangen Broncos (stavning?) där vi täffade mammas pojväns barn för första gången. Vi åt god mat och hade det riktigt trevligt.

På söndagen gick jag och mamma först upp till centrum för att köpa doppresent till Micki och Hubbes dotter Tilde som skulle döpas på eftefmiddagen. Det var första tillfället vi hade att handla present tillsammans. Det blev en bittring i tyg, två badankor och en bok om vad man får från djur. Väl hemma igen så slog jag in paketen, och självklart drog det ut på tiden. Både jag ochj mamma fick snabba oss på som sjutton, men  vi hann i tid till dopet. Jag har inga bilder, för självklart hade jag glömt kameran i den andra väskan. Dopen var jättefint och Tilde var hur söt som helst i sin rosa dopklänning.

Idag åkte jag tillbaka till Uppsala. Tåget var en halvtimme försenad från stockholm, men jag var hemma vid halv 3, och då passade jag på att pysna lite inför advent innan jag gick och tränade. Faktumet att jag gick och träna är väldigt bra, med tanke på att det inte är plogat speciellt bra här, och det finns ca 2 dm lössnö ovanpå det som är nertrampat. Riktigt läskigt var det, och det snöade fortfarande. Det var skönt att komma hem och ta en varm dusch.

Nu blir det en lugn kväll här hemma. Imorn får jag hemtentan =(

kramkram 

Friskis och Svettis

På morgonen idag redovisade vi det kapitel vi hade blivit tilldelade, och till skillnad från alla andra grupper, så valde vi att ha en liten sketch. Min del var pytteliten, men de andra i gruppen var jätteduktiga, och alla verkade uppskatta det.

Jag gick hem från skolan idag igen, och det tar väl ca 45  minuter, så det känns bra. Jag var hemma vid halv 2, och klockan 4 var det äntligen dags för torsdagspasset på Friskis och Svettis.
Det började inte bra.
Kvart i 4 går jag hemifrån och när jag ska låsa upp cykeln, så har låset fryst fast. Jag springer upp och hämtar låsoljan jag fick låna av mamma när jag va i Stockholm sist. Först funkade det verkligen inte, men jag jobbade på och tillslut gick det att få in nykeln halvvägs, men där tog stopp. Nykeln gick inte in längre, och jag fick tillslut småspringa till Friskis för att inte bli alltför sen. Jag missade de första 5 minuterna, och det gjorde att allt blev fel. Eller det kändes som det iallafall, jag hann inte värma upp ordentligt, och började springa väldigt fort utan att ha hunnit få upp flåset. Sen var det två veckor sen jag tränade sist, och det kändes måste jag säga. Alla övningar var jättejobbiga, och det gick inte alls lika bra som förra gången.
Till middag åt jag idag pasta och köttbullar.
Imorgon har jag tvättstugan och sen ska jag gå till jobbet. Efter jobbet åker jag direkt till Stockholm, och jag kan inte bestämma mig för om jag ska ha med mig datorn eller inte. vi får se.

kramkram


bättre idag

Igår när jag var påväg hem från simskolan, kunde jag inte jag inte motstå frestelsen. Det började med att jag missade bussen och fick vänta 15 minuter på nästa. Efter som det var iskallt ute gick jag in på den enda öppna affären, vilket var hemköp. Självklart kunde jag ju inte motstå att gå in och handla en påse chips, och sen var jag ju "tvungen" att äta upp den.

Faan va besviken jag var på mig själv. Jag hatade mig själv hela kvällen och morgonen idag. Jag hade tänkt att cykla till skolan, men eftersom det var isbana och osandat så tog jag bussen. Det gjorde inte att jag kände mig bättre direkt. För att kompensera liite, så gick jag hem. Det är en promenad på 45-50 minuter vanligtvis, men med det snorhala väglagen så tog det närmare en timme. Det är iallafall lite bra av mig.

Imorn gäller samma sak. Jag tar nog bussen till skolan och sen går jag hem.. tror jag, är inte säker än, det beror lite på temperaturen. På eftermiddagen ska jag äntligen träna igen. Det är två veckor sen sist, och det är inte alls bra. Måste verkligen skärpa mig.

nu ska jag titta på tv, och sen ska jag läsa lite i en av mina kursböcker. Vi har muntlig redovisning imorgon på ett av kapitlerna.

kramkram
erika

skit också

det blev en chipspåse på vägen hem från jobbet...

helvete.


Helgen är över

Här i Uppsala är helgerna tråkiga. I alla fall för min del. Jag gör ingenting förutom att vara hemma, och även fast jag hade planerat att inte göra någonting den här helgen så var det jobbigt. Å andra sidan så längtar jag alltid till de dagar jag inte har någon tid att passa, dvs, det finns inga måsten. När jag väl är där, njuter jag i några timmar, sen blir jag deprimerad.
Jag är som gladast när jag är upptagen och lever ett stressigt liv, det är så jag mår som bäst. Ett tydligt exempel är under Världscupen, så intensiv som den är, man är helt slut, men jag har ingenting emot att gå upp på morgonen för eftersom den har så kompakt schema så finns det mycket att göra, och då är jag glad.
I somras när jag jobbade heltid på Folksam var jag jättelycklig. Ok, på mornarna var jag inte glad, men dte varade i 15 minuter, och sen var jag glad och på gång igen.
Jag måste aktivera mig mer helt enkelt. Ikväll ska jag till exempel på en interviju hos Friskis och Svettis för att vara värd/barnvakt på deras anläggningar, det kan bli kul.

Nu ska jag snart åka på föreläsning.

Kommentera!!! Vilka är ni som läser?

kramkram

hemsidor

Det finns två sidor som jag gillar. Jag vill inte kalla dem dejtingsidor, men det är väl vad de är egentligen.
www.storochvacker.se
www.mulligt.se

Båda sidorna är för tjocka personer och dess beundrare. Det är mestadels tjocka tjejer och sen mer "normalviktiga" killar som gillar "kurvor". Stor och Vacker är en mindre sida, och det är lite "alla känner alla" över den. De arrangerar fester någon gång i månaden, och någon gång ska jag komma iväg på någon fest.

Mulligt är en sida som är mer inriktade på sexigheten hos tjocka tjejer. Där ser man lite mer vågade bilder, men självklart aldrig helnaket. Mulligt är en mycket större sida och har många fler medlemmar, och man behöver inte ändra storleken på de bilder man laddar upp.

Anledningen till varför jag gillar dessa sidor är för att varenda gång jag loggar in har någon skirvit hur snygg jag är. Jag tycker jag är snygg, men tyvärr ser inte många förbi kilona, utan slutar bry sig då. På de här sidorna har jag övervunnit första och största hindret och vägen ligger öppen för mig. Jag ses som normal. Helt underbart.

En nackdel med sidor som dessa är att ibland är det en fetish hos vissa. Jag vill ju inte bara bli sedd som en tjock tjej, utan också här får man tänka på att insidan räknas.

kramkram

både och

Det funkar jättebra för mig att motionera. Förutom att jag belv sjuk i torsdags och inte tränade då, så har vardagsotionen ökat avsevärt. Jag har cyklat till skolan varje dag sen bloggen startades, jag ger mig ut och gör det jag ska på en gång, och på såsätt får jag mer motion för jag klumplar inte ihop allt. Till exepel så gick jag och hämtade mitt nya visakort på en gång efter att avin hade kommit. Idag när jag insåg att jag inte hade något klister kvar så tog jag cykeln och köpte klister på ICA. Tidigare hade jag väntat tills jag skulle ut och åka.

Maten går det lite sämre med. Jag menar inte att den inte har förbättras, men jag äter fortfarande jättedåligt och fel. Skippar frukosten, en macka till lunch, yoggi till middag, däremellan småäter jag skorpor och sånt. I förrgår blev det en pizza till middag (dock kom en bra sak fram genom det, pizzorna här i Uppsala är fortfarande inte goda).
Jag behöver helt enkelt hjälp med maten. Jag vill ha tips på nyttig, enkel mat som man inte måste tillaga, helst ska den äta kall eller o man använder micron, för jag är inte van/bekväm med mitt kök, allt blir så himla omständigt, och då blir det inte ofta av.

Jag har precis slutat pysslat och ska titta på tv, om det när något bra vill säga..

kramkra

Förkyld

Sen jag kom hem från Stockholm har jag haft ont i halsen, och jag trodde att det berodde på att jag var trött, men idag när jag vaknade var jag snorig och hostade som attan.
En bra sak med detta var att när jag insåg att jag inte skulle kunnat träna ikväll, så blev jag BESVIKEN!!!! Det ni, det är ett stooort steg för mig. Jag har dock inte varit helt stillasittandes idag. Jag cyklade till skolan och hem, och det gjorde jag även igår, men idag orkade jag cykla upp för hela uppförsbacken också.

Jag var inte jätteaktiv med att försöka gå ner i vikt innan jag började blogga, men precis innan jag började blogga sa min lillebror Filip att mina byxor satt löst på benen. Då sa jag att det berodde på att dom inte var nytvättade och att dom hade tänjt sig sen jag började använda dom. I helgen när jag satte på mig dom helt nytvättade så satt dom faktiskt löst runt benen. De är fortfarande lika tajtra runt midjan, men runt benen sitter de lösare.

Middgasdags.
kramkram


Andra vägningen

149,9 kg vägde jag i söndags hemma hos mamma.

Det betyder alltså att jag har gått ner 0.9 kg på en vecka. Det är en bra början.

Sen dess har jag slarvat ganska mycket med maten, och jag har inte tränat något, men det var väntat.


nu ska jag sooooova.. kramkram

Allt det goda har ett slut

Nu är tyvärr världscupsäventyret slut för den här gången, och jag har varit arg på dumma skolan hela dagen idag som har hållit mig borta från det idag.  Sen i lördags har jag som ni vet jobbat med världscupen.

Lördag till måndag har jag åkt tur och retur till Arlanda, jag vet inte hur många gånger.  Alla dessa personer har jag mött på Arlanda med en skylt och sen kört dem till Clarion Hotel där alla bor. Under bilresan har vi pratat om allt mellan himmel och jord och jag har berättat lite om Stockholm. Brasilien var de första jag hämtade och de var även första gången jag åkte från Arlanda till Skanstull, och självklart körde jag fel. Jag försökte dölja att jag kört fel, men när det inte gick längre erkände jag att jag körde fel. Brassarna bara skrattade och sa att de skulle hjälpa mig hitta rätt.  Vi hade väldigt kul i bilen och de snarare stjälpte än hjälpte. De andra körningarna var smärtfria förutom när jag hade Nicholas Brunelli från USA i bilen. Det finns en jättedum korsning/rondell under Skanstullbron vid Folksam som man måste köra ett varv i för att komma rätt.  Alla gånger jag har kört i den har de andra bilarna gjort olika, de lämnar företräde, de kör på och de ignorerar alla regler. Jag kom körandes med Nicholas i bilen och bilen som kom samtidigt som jag verkade vara på väg att stanna, så jag kör på. Då kör den andra bilen också, och vi krockade nästan. Det var aldrig nära, men man blir ju ändå rädd. Både Nicholas och jag blev lite chockade först men sen började vi båda skratta, för vi hade pratat om den korsningen på vägen, och han sa att något liknande hade hänt förra gången han var här. Han sa också att nu kommer han aldrig glömma varken korsningen eller mig.


 När jag inte har hämtat folk på Arlanda har jag åkt runt och gjort ärenden och handlat saker, men mest av allt har jag varit på hotellet vid vår help desk. Där har jag checkat in simmarna som kommer, svarat på frågor och hjälpt dem med vad de nu än har velat.

På lördagen var jag på Willys och köpte godis för 1300 kr, och på måndagen åkte jag och handlade ytterligare några kilo godis. Simmare äter MASSOR med godis, och genom att ha en stor godisskål vid vårt bord kommer alla dit och vill ta godis. Detta gör ju att man pratar och skämtar med dem och man skapar en relation med simmarna. Det är så himla roligt att prata med dem, det är ju ändå världseliten i simning=).


Tisdagen var första tävlingsdagen och även min sista dag på världscupen för i år.  Den började med en sista hämtning på Arlanda, men efter att ha stått där i en timme så visade det sig att hennes plan hade landat före avsatt tid och att hon hade tagit en taxi istället, snacka om att jag var sur.  Resten av dagen satt jag vid help desken och på kvällen gick jag ner och kollade på finalerna. Innan jag var tvungen att gå tillbaka till hotellet för att vara på plats när simmarna kom tillbaka från tävlingen hann jag se Stefan Nystrand vinna, och Cameron van der Burgh slå världsrekord på 50 bröstsim och Peter Marshal göra detsamma på 100 m rygg. Egentligen får inte vi ta kort på simmarna förrän sista dagen, men eftersom det var min sista dag så frågade jag lite försiktigt om jag fick ta kort och det fick jag.


En extremt rolig sak som hände var att en av speakrarna stannade vid godisskålen och berättade för mig att Cornel Marculescu hade delat taxi med honom och att Marculescu då hade berättat om hur bra, duktig, trevlig och duktig på engelska jag var. Marculescu är alltså chef för FINA, simningen motsvarighet till FIFA, och han tycker jag är bra, jättebra till och med. Vem blir inte glad av att höra det?

När jag berättade för Brasiliens förbundskapten att det var min sista dag igår så tackade han för all hjälp och sa att om jag kom till Brasilien någon gång skulle jag vända mig till honom. Också kul att höra.


Det var jättejobbigt att åka tillbaka hit till Uppsala igår kväll, för oberoende av hur lite sömn jag får, hur mycket det är att göra, hur lite jag får i ersättning (inget, om man bortser från att jag får äta på hotellet gratis), är det det bästa jobb jag någonsin har haft. Jag kan inte beskriva hur roligt det är och kan inte heller sätta fingret på vad exakt det är som gör det så roligt, småsnacka med simmarna över godisskålen? Jag vet verkligen inte.


Här kommer lite bilder från helgen.


Peter Marshall med sin 10.0004$ check efter sitt världsrekord med två andra amerikaner
Jag och Cameron van der Burgh

Jag och Nicholas Brunelli

Peter Marshall med sin check för sitt världsrekord tillsammans med två
anda amerikaner.

Nu är det dags för ytterligare en "Sanningens siffror"


kramkram


Jag är heeeelt slut

Just nu sitter jag hos min mormor och morfar och har precis firat farsdag med världens godaste middag. Det är inte mycket som inte blir gott när mormor lagar det. Fick träffa kusinerna och moster också, det var en tag sen.

Att jobba med världscupen är helt underbart roligt. Det går inte att förklara vad som är det roliga, men jag längtar verkligen till nästa gång, när jag förhoppningsvis kan vara med under hela tävlingen, nu missar jag ju sista dagen och hemresan, och det är då man får fota. Innan dess är det förbjudet för mig som värd att fota simmarna, för det är inte proffisionellt, och så behöver simmarna ladda.

Imorn blir en superjobbig, men ack så underbar, dag. Första hämtningen är 9,15 och sista hämtningen är 21,15 däremellan blir det full fart. De enda lugna stunderna är när jag sitter i bilen påväg till eller från Arlanda.

Nu är det dags att åka hem, ska packa alla grejer jag har haft med mig hit till stockholm, för imorn ska jag sova på hotellet och sen på tisdag ska jag vara i Uppsala vid 4. Borde kolla vilket tåg jag måste ta.


kramkram

no money

Igår när jag var påväg till Uppsala, så insåg jag att mitt kreditkort var borta. Så jag är handikappad, hur jobbigt som helst.

Det kommer bli lite dåligt med uppdatering nu i några dagar, eftersom världscupen i simning håller¨på, och jag jobbar heeela tiden.

Nu är jag hemma hos pappa och äter middag med hela familjen. Hur mysigt är inte det.

kramkram

Lyssna på det här!!

Nu ska jag snart GÅ till simskolan. Det tar ca en timme tror jag, men jag är ute i god tid, simskolan börjar inte förrän tio i 4. Något sådant har jag aldrig gjort tidigare, och jag är motiverad som aldrig förr.

Idag har jag tvättat lite kläder och jag har precis städat klart rummet. Det är så typiskt att man städar när man ska åka ifrån det, för när jag kommer hem igen så kommer alla grejer hamna överallt igen. Jag måste bli bättre på att hålla undan under tiden.

Efter simskolan åker jag direkt till tåget som tar mig till Stockholm. Jag var hemma förra helgen också, och jag brukar faktiskt inte åka hem till stockholm så ofta. Men det här är ett specialfall. När jag var hemma förra helgen fick jag reda på att världscupen i simning hålls i Stockholm den 11-12 november, och jag ska hjälpa till lite nu över helgen. Främst ska jag hämta folk på Arlanda, men förhoppningsvis får jag stanna även utöver det. Dock måste jag hem på tisdagseftermiddagen, för det är simskola som vanligt då, om jag inte väljer att fixa vikarie. Vi får se. Imorgon ska jag vara på Clarion hotell 10:00 för att hämta bilen jag ska köra. Ååh vad jag längtar.

Vad ska ni göra i helgen?

kramkram


faan va ja är bra!

Idag har varit en extremt bra dag när det gäller motion.

Jag cyklade till och börja med till skolan, det tar ca 20 minuter, och på ditvägen är det inte så farligt, för det är nedför mest, men på hemvägen är det värre. Som sig bör blir det ju då uppför. En lång, inte så himla brant backe, är så himla dryg att cykla uppför när man har varit i skolan hela dagen.

Föreläsningen slutade klockan tre, och istället för att cykla hem och vara hemma en kvart, så åkte jag direkt till Friskis och Svettis. Fasiken vad jag körde järnet. Jag sprang som aldrig förr, jag gjorde fler armhävningar och situps än vanligt, och jag böjde och tog i med benen och armarna så att jag knappt kunde cykla hem, och jag bor riktigt nära Friskis. Såååå stolt över mig själv. Beröm tack!!! =)


Väl ute från friskis så skulle jag låsa upp cykeln, och då hade låset frusit fast. Jag slet och drog i det i ca 10 minuter tills jag äntligen fick upp det. Iskallt var det ute och jag var trött och hungrig. Inte en bra kombination.

Nu sitter jag med middagen, nudlar och köttbullar.

Kramkram


Dags för föreläsning

Nu sitter jag här och äter lunch. Yoggi med blåbärsmak och musli. Gott!
Som tur är så har vi inte samma föreläsare idag som förra gången, underbart, för hade vi haft henne igen hade jag struntat i att gå. Urusel är ordet.

Jag somnade ganska sent igår. Det började med att jag ville se sammandraget av Filip och Fredriks valvaka, och den var slut vid midnatt, efter det kunde jag inte sova. Klockan var nog närmare halv 2 innan jag somnade, och eftersom jag hatar att sova länge, även fast jag inte har någon tid att passa, gick jag upp vid halv 9. Efter att ha duscha och ätit frukost (fibertunnbröd med ost) satte jag mig och pysslade fram tills nu.
När jag var nere i källaren passade jag på att boka tvättstugan till imorn bitti. Nästa vecka hålls världscuptävlingarna i simning i stockholm, och jag ska som vanligt hjälpa till. Skyttetrafik till arlanda för att hämta världseliten i simning. Så himla skoj. I alla fall, jag har inget att ha på mig på benen som är tillräckligt rena, så jag ska tvätta en snabbis imorn.

Nu ska jag äta resten av yoggin, och sen ska jag cykla(!) iväg till skolan och därefter ska jag direkgt (!) iväg till träningen. Mina ben kommer vara heeeelt döda ikväll. Kommer inte orka upp för pyttebacken här utanför. Lutningen är väl typ 0.5 grader. haha.

ha det bra, och kommentera gärna.
kramkram


Jag.. snygg?

Jag har alltid varit tjock. Det finns en period i sjuan/åttan då jag var mullig och muskulös, men eftersom jag både innan och efter var tjock, fortsatte jag helt enkelt att ha den stämpeln. Jag har dessutom sett mig som ful fram till för bara några år sedan. Jag sminkade mig knappt, och jag vägrade vara med på kort. Jag, Snygg? Inte en chans, jag trodde inte man kunde vara tjock och snygg på samma gång.

De som känner mig idag vet att jag absolut inte har någonting att vara med på kort, snarare tvärtom, om jag är beredd på det vill säga. Jag har på tok för många kort på mig själv. (som jag alltför ofta har tagit själv).  Jag ser mig dessutom som snygg.


När jag var i USA första gången bodde jag hos familjen Demcho. Mamma Katie, pappa David och döttrarna Denise, Theresa, Michelle och Patricia. De tre äldsta gick på College och bodde inte hemma. Patricia och jag delade rum, gick i samma skola, och umgicks hela tiden, hon var min länk till det amerikanska livet. Patricia sminkade sig och fixade håret varje dag innan skolan, och istället för att sitta på sängen och vänta på att hon skulle bli klar, började jag göra detsamma. När jag åkte till USA hade jag en resväska som vägde 30 kg med mig. När jag åkte hem hade jag två resväskor som vägde 32kg styck plus att jag skickade hem ca 40 kg på posten.  Jag köpte MASSVIS med kläder där, jag hade inte intresset för det innan.

En av de viktigaste sakerna jag lärde mig i USA är att du inte behöver vara smal för att vara snygg och ha pojkvän. Theresa, den näst äldsta dottern, var samma storlek som jag, och hon hade många historier om dejter och expojkvänner. Hon var dessutom förlovad till Davey, som var hur bra som helst. Hon fick mig att inse att man inte måste vara smal för att vara lycklig.

I USA var jag också intressant. Jag var från Sverige och var van vid en annan kultur, att jag pratade bra engelska var en stor fördel, för de behövde inte anpassa sitt språk efter mig. När jag kom hem så var det samma sak igen. Jag var intressant, folk ville prata med mig, för jag hade något att berätta. Det är inte alla som har gått på high school i USA.

Kort och gott. Mitt år som utbytesstudent förändrade mitt liv TOTALT!!!


Idag tycker jag att jag att jag är skitsnygg, men för att bli ännu nöjdare och hälsosammare måste jag gå ner i vikt.

kramkram

Helbild på mig


plugg och pyssel

Jag har precis tittat på Obamas tal efter att han blev vald till USAs nästa president. Skitbra, och det enda jag kunde tänka på var hur roligt det hade varit och läst Retorik nu. Han är ju en underbar retoriker, och man hade nog analyserat många tal av honom.

Jag är ju inte alls intresserad av politik, men efter att ha bott i USA i sammanlagt två år, varav det senaste året var när det här  valet precis hade börjat, så är det svårt att inte vara insatt.  Bill, pappan i familjen jag var au pair hos, var ju dessutom ultrarepublikan och superintresserad av politik, så man fick en lektion om dagen. Jag vet med säkerhet att jag är demokrat, men det är väl det enda jag kan säga med säkerhet.

Jag är såååå pysselsugen. Det  är hemsk, eftersom jag vet att jag har ca 60 sidor jag inte har läst till morgondagens föreläsning. 60 sidor är i och för sig inte så mycket, men jag vill ju pyssla NUUUUU! Det blir väl en kompromiss. Pyssla tills jag har för mycket klister på fingrarna, och sen läsa, och sen pyssla igen. Klockan 8 är det Roomsercive och 9 är det Greys Anatomy som gäller.

Vi hörs senare.

kramkram

Huvudvärk och dagsraport

Nu har jag varit hemma i ca en halvtimme. Skolan började vid 10, och sista föreläsningen för dagen var klar vid tre. Därefter direkt till simskolan och sen hem hit.

Jag började en ny delkurs idag. Pedagogik och Makt. Jag har sett fram emot det, och faktiskt läst lite i den svindya kurslitteratuer. 1400 kr betalade jag för böckerna till den här delkursen. Vi hade ne ny föreläsare också, och hon var rent ut sagt skitdålig. Att sitta längst bak, som jag alltid gör, var totalt omöjligt, för jag hörde inte ett ord vad hon sa. Till och med efter att jag bad henne prata högre så hörde jag inte vad hon sa, och när jag efter rasten valde att flytta fram några rader var jag inte den enda. De bakre raderna var i princip tomma. Sen verkade hon inte alls vara påläst och hon tappade hela tiden tråden. Jag är glad att hon inte ska ha några fler föreläsningar utan ska endast ha hand om det administrativa. I och för sig är det också jobbigt, för hon vill ha allt i pappersform, ingenting via mailen.
Nog klagat om henne.

På simskolan var allt som det skulle. Huvudvärk av det varma vattnet som vanligt. Usch...

Maten idag:
Frukost: Fibertunnbröd med ost och apelsinjuice
Lunch: Köttfärspaj och Coca Cola Zero
Middag: Smörgås igen, har ingen mat hemma, och inga pengar att köpa mat för. Det löser jag imorgon.
Småätandet: en arraksboll vid eftermiddagsfikat.
Sammanfattning: En vanlig dag för mig skulle jag väl säga. Vid lunchen höll det på att bli en macka igen, men då tänkte jag att eftersom jag måste skriva det i bloggen, så är det ingen bra idé. Det är sant.
Arraksbollen är jag arg på mig själv för, jag var sååååååå nära att inte äta en, men det brast.
Middagen fick bli som det blev. ingen kommentar.

Tack för era kommentarer, jag tror att dem kommer hjälpa mig igenom det här. så fortsätt.
Mamma, kan du visa mormor och morfar min blogg?

kram på alla

Sanningens ögonblick

Här är mina mått. Åt alla håll och kanter!

Längd: 183
Vikt:150,8 kg
Byst :134 cm
Midja:142 cm
Höft: 144 cm
Arm: 46 cm
BI: 45.1

Där har ni det. Den absoluta sanningen

Vad ska det bli till da?
Om man ska se det på BMI och vad som är vettigt för mig borde jag väga mellan 65-85 kg. 65 kg för mig är helt galet. Inte en chans att jag vill vara så smal. 75, ett mellanting, vore väl det ultimata, men jag tror inte att det är möjligt för mig att väga så lite. 85, är nog mer vettigt, så det kommer bli min slutgiltiga målvikt.
Den dagen jag kan köpa kläder i samma affär som alla andra, då är jag helnöjd. Att vara storlek 44-46 vore toppen.
Självklart finns det delmål, men dem skriver jag om senare.

Nu är det CSI och Jordan Rättsläkare, sen är det sängen som gäller.

kramkram

Here it goes

Nu har jag försökt att komma igång med den här bloggen ett tag, så nu blir det av. Designen är inte klar, men den kommer bli bättre.

Den här bloggen är först och främst ett hjälpmedel för mig att gå ner i vikt, men jag kommer också att skriva om mitt liv i allmänhet ochsen får vi se vad det blir. Jag har ingen aning.

Vem är då jag? Erika heter jag. pluggar i uppsala och jobbar extra på ett försäkringsbolag. Stockholm är hemma för mig, där har jag min familj som består mamma, pappa, bonusmamma Ylva, lillebror Filip och bonusstorebröderna Mattias och Emil. Familjen betyder allt för mig, jag står mina morföräldrar väldigt nära och varje gång jag är hemma i Stockholm på besök är det middag hos pappa och Ylva som gäller. Ingening är viktigare än familjen.
Jag jobba även som simlärare sen 7 år tillbaka, och jag absolut älskar det. Jag beskriver mig själv som en väldigt glad och öppen person som inte har något emot att kalla mig själv för tjock, men min hälsa har det. Därför måste det åtgärdas.

Ne, nu ska jag skriva första inlägget om min bantning.

Välkommen till min viktnedgång!!!


snart är det dags

varför startade jag den här bloggen? Snart får ni reda på varför!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0